Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος : Τα αδιέξοδα του Β.Νανόπουλου και ο πολιτικός ρόλος του Π.Καλλίρη

Κόρινθος : Τα αδιέξοδα του Β.Νανόπουλου και ο πολιτικός ρόλος του Π.Καλλίρη

Το τιμόνι του Δήμου Κορινθίων κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση φαίνεται ότι είναι και αυτό το βλέπουν τώρα οι πολίτες. Οι αδυναμίες, τα λάθη, λάθος στρατηγική, έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος ο Βασίλης Νανόπουλος. Αδιέξοδο η συνεργασία και η σύμπραξη με Πιέτρη, Γκεζερλή και Σταυρέλη αλλά φαίνεται ότι αυτά τα άτομα δεν φτάνουν γιατί οι εσωτερικές διαφωνίες και οι συγκρούσεις μεταξύ τους αλλά και με υπηρεσιακούς κάνουν την αυτοδυναμία της Συμμαχίας Πολιτών να κρέμεται σε τεντωμένο σκοινί.

Η δημιουργία και το μοίρασμα ακόμη και αντιδημαρχιών με πανελλήνια πρωτιά δεν φαίνεται ότι του λύνουν τα προβλήματα, ίσα ίσα που του δημιουργούν και καινούρια. Η έλλεψη σημαντικών ανθρώπων με πείρα και ανιδιοτέλεια από το πλευρό του που θα τον οδηγούν σε σημαντικές αποφάσεις για το Δήμο και τους πολίτες και η παρουσία επιφανειακών εμπαθών και με αλαζονεία συνεργατών φέρνουν τον Βασίλη Νανόπουλο πρώτο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια αλλά και στα πρωτοσέλιδα. Γιατί κακά τα ψέμματα, ο καπετάνιος παίρνει την ευθύνη ενός καραβιού που βουλιάζει και όχι ο μούτσος.

Αδύναμος να επιβληθεί στους συνεργάτες του για τις κινήσεις τους που θυμίζουν στρατιωτικές πρακτικές, αδύναμος να επιβληθεί στους υπηρεσιακούς να ακολουθούν τα νόμιμα, αδύναμος να πείσει την κοινωνία πως παρότι πήρε ένα καταιδρωμένο 25% μπορεί να γίνει ο Δήμαρχός τους που θα είναι εκεί για όλους. Γιατί η πόρτα του δεν είναι ανοιχτή αφού απέξω υπάρχει face control που αποφασίζει για τις επαφές του. Γιατί η μεγάλη του επιθυμία να γίνει Δήμαρχος τον οδήγησε προεκλογικά σε συμφωνίες και συμβόλαια που δείχνουν να του γυρνούν μπούμερανγκ.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε και τις κινήσεις του Πελοπίδα Καλλίρη που διανύει μία πολύ πετυχημένη πορεία ως Γενικός Γραμματέας της Βιομηχανίας, που υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλευρό του Αδωνη Γεωργιάδη. Ο Πελοπίδας Καλλίρης κομματικά ενδέχεται και να έχει πιεστεί να συνδράμει μαζί με τους εκλεγμένους συμβούλους του να βοηθήσει τον Βασίλη Νανόπουλο όμως για την ώρα τηρεί σιγή ιχθύος. Η εντυπωσιακή και χωρίς καμία δήλωση παραίτηση του Βαγγέλη Παπαιωάννου από την θέση του συμβούλου στο Επιμελητήριο Κορινθίας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά που κανείς δεν έχει αναφέρει. Από την άλλη η αντιπολίτευση του συνδυασμού έχει αφεθεί επί πραγματικού στον Χρήστο Κορδώση που οργώνει το Δήμο και όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε σύμπραξη με τον Βασίλη Νανόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση αν άρδην ο Δήμαρχος δεν αλλάξει πολιτική, συνεργάτες και πορεία θα περάσει στην ιστορία ως ο πιο αποτυχημένος Δήμαρχος της πόλης και αυτό είναι ότι χειρότερο στο κλείσιμο μια πολιτικής καριέρας που ενδέχεται να έρθει και πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Σ.Μπαλή