Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος: Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από στενό συνεργάτη του Δημάρχου σχετικά...

Κόρινθος: Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από στενό συνεργάτη του Δημάρχου σχετικά με την πλατεία

Προς έκπληξή μας λάβαμε χθες ένα μήνυμα με τις θέσεις στενού συνεργάτη του Δημάρχου σχετικά με την ολοκλήρωση της Πλατείας Παναγή Τσαλδάρη (γεφύρι της Αρτας) και η δημόσια σύγκριση με το ολοκληρωμένο εργαστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα.

Τι προσπάθησε να κάνει λοιπόν η συνεργάτιδα του Δημάρχου; να συγκρίνει την καθυστέρηση στο εργοστάσιο από την ΤΕΡΝΑ λόγω κορονοιού με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πλατείας λόγω κορονοιού. Και ενώ δεν θέλω να ασχολούμαι με ημιμαθείς αυτής της ζωής και των έργων του Δήμου και της Περιφέρειας, δεν μπορώ να μην ενημερώσω την κοινή γνώμη ότι πέφτει μόνιμα θύμα απάτης.

ΓΙΑΤΙ :

  1. Λόγω του κορονοιού που ήταν κλειστά τα Δικαστήρια δεν έχει βγει η τελευταία απόφαση που αφορά την έναρξη των εργασιών του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτή είναι η καθυστέρηση που επισήμανε ο Περιφερειάρχης και όχι ο εργολάβος του έργου.
  2. Λόγω του κορονοιού δεν ήρθαν από την Ιταλία (;) τα φωτιστικά για την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Λες και όλα τα υπόλοιπα είναι έτοιμα και εμάς μας λείπει η φιέστα της φωταγώγησης.
  3. Ο εργολάβος της κεντρικής πλατείας στο διάστημα του κορονοιού δεν ολοκλήρωσε πολύ σημαντικές εργασίες που θα μπορούσε αλλά προτίμησε να παύσει κάθε εργασία και να ολοκληρωθεί αναίτια η μεγάλη παράταση που είχε λάβει από τον Βασίλη Νανόπουλο και την διευρυμένη Συμμαχία του.
  4. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει με τον εργολάβο της πλατείας ήταν να κηρυχθεί έκπτωτος και το έργο να αναλάβει ο αμέσως επόμενος. Αντ΄αυτού ο Βασίλης Νανόπουλος του δίνει άλλες 75 μέρες παράταση και εκείνος το “εκμεταλλεύεται” με το να στέλνει να δουλεύουν 1-3 εργάτες καθημερινά.
  5. Να θυμίσουμε πως για την τελευταία παράταση έχει προσφύγει ο Αλ.Πνευματικός στην αποκεντρωμένη Διοίκηση για να κηρυχθεί παράνομη. Πράξη η οποία ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει από την προηγούμενη παράταση. Ο πρώην Δήμαρχος όμως δεν το είχε πράξει όπως μας είπε γιατί ήθελε να αφήσει χώρο και χρόνο στην νέα δημοτική αρχή να δουλέψει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ

Το να μην γνωρίζετε και να μην παρακολουθείτε δημόσια έργα είναι κάτι που ναι μεν οφείλατε στον εαυτό σας, εμάς όμως δεν μας πειράζει. Το να διαστρεβλώνετε όμως μία πραγματικότητα και τα αληθινά γεγονότα είναι κάτι που εμείς τουλάχιστον δεν θα το αφήνουμε ποτέ να πέφτει κάτω. Διότι η κοινή γνώμη οφείλει να ξέρει την αλήθεια και να κρίνει ανάλογα ….!!!

Σ.Μπαλή