Αρχική Περ. Πελοποννήσου Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητάει να ισχύσει ο αρχικός προγραμματισμός για το...

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητάει να ισχύσει ο αρχικός προγραμματισμός για το φυσικό αέριο

Να ισχύσει ο αρχικός προγραμματισμός και να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα και ενιαία τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά τη σύνδεση των πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου μέσω δημόσιου φορέα -δηλαδή της ΔΕΔΑ-, ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με απόφαση που έλαβε κατά τη συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, τονίζεται μεταξύ άλλων, “επιμένει ότι η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αερίου από την δημόσια ΔΕΔΑ και μόνο από δημόσιο φορέα είναι πολύ σημαντική για την Πελοπόννησο γιατί θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”.

Παράλληλα στην απόφαση γίνεται αναφορά στην δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι “στην πρώτη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα διατεθούν 20.000.000 ευρώ ως συμβολή της Περιφέρειας στα έργα της ΔΕΔΑ, γιατί είναι εντελώς αδικαιολόγητη η απόφασή της να ακυρώσει τον αρχικό της προγραμματισμό ο οποίος μιλούσε για δημοπράτηση των έργων σύνδεσης των πόλεων της Πελοποννήσου με το φυσικό αέριο το 2021” και να μεταφέρει για το απώτερο μέλλον την υλοποίηση των έργων σύνδεσης.

Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο “καλεί την διοίκηση της ΔΕΔΑ και την κυβέρνηση να δεσμευθούν εδώ και τώρα, δημόσια, ότι θα επανακαταθέσει στη ΡΑΕ τον αρχικό προγραμματισμό, ώστε η ΡΑΕ να αλλάξει την απόφασή της και να συνδεθούν οι πόλεις της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου από την δημόσια επιχείρηση το συντομότερο”.

Το σώμα, εξ άλλου “ζητεί από την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΔΑ να υπάρξει η δυνατότητα σύνδεσης όλων των πόλεων με τον ίδιον τρόπο, καθώς και με την ίδια τιμολογιακή πολιτική”.