Αρχική Eπικαιρότητα Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ολοταχώς για παράταση και αύξηση δόσεων για τον φόρο...

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ολοταχώς για παράταση και αύξηση δόσεων για τον φόρο εισοδήματος

Την παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 φαίνεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να αυξηθεί ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων. Λογιστές και φοροτεχνικοί φαίνεται πως ακόμη προσπαθούν να ξετυλίξουν τον γόρδιο δεσμό των έκτακτων διαδικασιών λόγω κορονοϊου και έχουν αφήσει σε δεύτερο πλάνο τις υποβολές αφού σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μέσα στο χρονικό διάστημα της καραντίνας και του lockdown των επιχειρήσεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει πίσω η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς, όπως είπε, «δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τέτοιες δραστηριότητες, δεδομένου ότι προέχει η συμπλήρωση των αιτήσεων που απαιτούνται για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται λόγω του κοροναϊού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω του TAXISnet σχεδιάζεται να μετατεθεί τουλάχιστον ένα μήνα. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις και εξετάζει το ενδεχόμενο, η καταβολή φόρων που θα συγκεντρωθούν μετά τον Ιούνιο να γίνει με δόσεις που αριθμός τους μπορεί να φτάσε τις 24 ή ακόμη και τις 48.

Ο λόγος της επέκτασης του αριθμού των δόσεων είναι για να μην συσσωρευθούν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη αφού ήδη οι φορολογούμενοι δικαιούχοι των αναστολών πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων έχουν «μαζέψει» ήδη αρκετές οφειλές προς πληρωμή.