Αρχική Ν. Αργολίδος Στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αγωνίες του Δήμου Ερμιονίδας

Στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αγωνίες του Δήμου Ερμιονίδας

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, με μόνο θέμα τη συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης σχετικά με τη δομή “Γαλαξίας” στο Πόρτο Χέλι παρευρέθηκαν χθες, Σάββατο 30 Μαΐου, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και οι δυο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες του νομού Γιάννης Μαντζούνης και Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, όπως επίσης βουλευτές του νομού και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Στην παρέμβασή τους, οι αντιπεριφερειάρχες επισήμαναν για άλλη μία φορά “την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας στις αγωνίες του δήμου και της τοπικής κοινότητας, σχετικά με το πώς η δομή αυτή επηρεάζει καταλυτικά μια περιοχή όπως αυτή του Πορτοχελίου που ζει κυρίως από τον τουρισμό”.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή της κρίσης με τα θετικά κρούσματα στη δομή, στην επί τόπου παρουσία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και των αντιπεριφερειαρχών, στη συμμετοχή στις συσκέψεις με το κυβερνητικό κλιμάκιο και τη λήψη αποφάσεων, στην οικονομική κάλυψη της διαμονής του κλιμακίου αλλά και πολλών ακόμα αναγκών σε υλικό, κυρίως υγειονομικό. Επίσης, υπενθύμισαν την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας σε δημοσιεύματα και καταγγελίες για την καταλληλότητα της δομής, αποστέλλοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται.

Καταλήγοντας, οι αντιπεριφερειάρχες χαιρέτισαν τη λύση για την οποία δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ότι δηλαδή η δομή βαίνει προς κλείσιμο με τη λήξη της σύμβασης με το ελληνικό κράτος, τον Σεπτέμβριο του 2020.

“Πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία, όπως έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Για τον λόγο αυτό, όλοι εμείς στην περιφερειακή αρχή συντασσόμαστε με τους κατοίκους αλλά και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας” τονίστηκε χαρακτηριστικά.