Αρχική Ν. Αργολίδος Διάνοιξαν δασικούς δρόμους στο Σταυροπόδι Αργολίδας μετά από 11 χρόνια αδιαφορίας (βίντεο)

Διάνοιξαν δασικούς δρόμους στο Σταυροπόδι Αργολίδας μετά από 11 χρόνια αδιαφορίας (βίντεο)

Εδώ και 13 μέρες δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με το δασαρχειο και την πυροσβεστική για να φτιάξουν τον δρόμο στο δάσος στο Σταυροποδι του Δήμου Ναυπλιέων.

Εδώ και 11 χρόνια δεν πέρναγε σχεδόν τίποτα από το σημείο, καθώς ο δρόμος είχε να καθαριστεί από το 2009 με αποτέλεσμα να καταστεί ουσιαστικά απροσπέλαστος.

Μετά από αίτημα του δασαρχείου και της πυροσβεστικής η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, δείχνοντας προνοητικότητα, ανταποκρίθηκε άμεσα και με δύο μηχανήματα και ένα φορτηγό που έχουν διατεθεί μέχρι και τις 25 Αυγούστου από την Περιφέρεια, προχώρησαν σε διάνοιξη, διαπλάτυνση και καθαρισμό των δασικών δρόμων, καθώς επίσης και σε υποτυπώδη σήμανση.

Δείτε παρακάτω τι δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδας Κώστας Καλαϊτζίδης. Παρόντες ήταν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλης Γεωργόπουλος και ο επιβλέπων της δασικής υπηρεσίας Κώστας Καλλίνης.

Μετά την σημερινή ολοκλήρωση του έργου στο Σταυροπόδι, τα μηχανήματα θα μεταβούν αύριο στο όρος Άκρως του Δήμου Επιδαύρου προκειμένου να προβούν και εκεί σε παρόμοιες εργασίες.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις γίνονται στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας και της διευκόλυνσης των κατοίκων των περιοχών αυτών οι οποίοι ασχολούνται με αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες. 

Μέσα στο σχέδιο προστέθηκε και η δημιουργία δυο μεγάλων ανοικτών χώρων, με την συνολική διάνοιξη του δρόμου να έχει φθάσει τα 14 χιλιόμετρα.Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα