Αρχική Περ. Πελοποννήσου Εκπαίδευση σε θέματα πρωτοκόλλων υγείας για στελέχη και προσωπικό ξενοδοχείων της Περιφέρειας...

Εκπαίδευση σε θέματα πρωτοκόλλων υγείας για στελέχη και προσωπικό ξενοδοχείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στενή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φορέων του του τουριστικού τομέα θα υπάρξει άμεσα, προκειμένου να στελέχη και προσωπικό των 800 και πλέον ξενοδοχείων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια να εκπαιδευτούν σε θέματα πρωτοκόλλων υγείας.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 26 Μαΐου στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστα Μαρινάκου, του μέλους του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Στο ίδιο πλαίσιο και σε δεύτερη φάση επιδιώκεται -πάντα μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων- να υπάρξει εκπαίδευση / ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν, δηλαδή των επαγγελματιών στον τομέα εστίασης και γενικά των απασχολούμενων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρέχοντας στο τέλος και τη σχετική πιστοποίηση.

“Είναι μια πρωτοβουλία και μια συνεργασία μέσω της οποίας θα προβληθεί, τόσο η καλή κατάσταση της Περιφέρειας ως προς τον κορονοϊό, όσο και η ενημέρωσή μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφάλεια” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι τουριστικοί φορείς θα φέρουν πρόταση στην Περιφέρεια για τον τρόπο προβολής της σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Τέλος, έγινε συζήτηση, τόσο για το τουριστικό σάιτ της Περιφέρειας που αναβαθμίζεται, αλλά και γενικά για την προβολή της Περιφέρειας μέσω ηλεκτρονικών μέσων την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες.

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Τηλεκατάρτιση πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον ξενοδοχειακό κλάδο με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για θέματα τηλεκατάρτισης πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα συμφωνήθηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Η τηλεκατάρτιση θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα υλοποιηθεί κατά το επόμενο διάστημα με την βοήθεια διαπιστευμένων κέντρων κατάρτισης και πιστοποίησης και τον συντονισμό του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας , η αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου, η αν.Προϊσταμένη Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης , Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κ. Κανέλλα Καράμπελα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε. κ. Σωτήρης Μουρίκης, ενώ τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Π. Επικ. Καθηγητής Παν/μίου Δυτ. Αττικής κ. Κων/νος Μαρινάκος και ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Μεσσηνίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Δημήτριος Καραλής.

Ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεσή του για ενεργό στήριξη του τουρισμού αλλά και του συνόλου της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε σημαντικά έργα υποδομών και αναδομών που προγραμματίζονται στην Περιφέρεια κατά το επόμενο διάστημα. Ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Κων/νος Μαρινάκος μετέφερε εκ μέρους του κλάδου της φιλοξενίας τις ευχαριστίες του για την στήριξη της Περιφέρειας στο θέμα της κατάρτισης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που συμπίπτει με μια συγκυρία πολύ δύσκολη για τον τουρισμό και τις επιμέρους επιχειρήσεις. Παράλληλα επεσήμανε ότι η εν εξελίξει δημιουργία του DMS (Destination Management System) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και την αναγκαιότητα ένταξης αυτού σε μια πιο συλλογική δομή ίδρυσης ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DΜMO) με την στήριξη της Περιφέρειας και την ενεργό συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη φορέων, χτίζοντας μια νέα προοπτική για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου με στραμμένο το νου στην καινοτομία, την τεχνολογία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.