Αρχική Ν. Ηλείας Πέταξαν πάλι ζωντανό σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία

Πέταξαν πάλι ζωντανό σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία

Απάνθρωπες καταστάσεις συμβαίνουν κατά καιρούς στο φράγμα του Πηνειού, στη Βόρεια Πελοπόννησο, όπου πολλές φορές έχουν βρεθεί ζώα, κυρίως σκυλιά τα οποία πετάνε κάποιοι που θέλουν να τα ξεφορτωθούν. 
Το φράγμα αυτό χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης, με 50 μέτρα ύψος και μήκος 2.175 μέτρα.
Οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας-Φιλοζωική Αμαλιάδας βρήκαν ακόμα ένα ζώο εκεί. Το πήραν και το μετέφεραν σε κτηνίατρο. Όπως κάθε φορά. Ένα ζωάκι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ριγμένο από ύψος 15 μέτρων, σε άθλια κατάσταση. Γεμάτο ψώρα, σκουλήκια και με σπασμένο το ποδαράκι του από την πτώση. Και με ένα σχοινί να κρέμεται στο λαιμό του.
Η κ. Άρτεμις Δημητροπούλου, εθελόντρια από την περιοχή αλλά και οι άλλοι εθελοντές της φιλοζωικής, κάνουν έκκληση για βοήθεια. Δεν προλαβαίνουν με τα περιστατικά, τα οποία πλέον είναι αμέτρητα. Ακόμα και τις μέρες της καραντίνας πετούσαν συνέχεια ζώα. Επίσης ζητούν από τους ανθρώπους που περνάνε από εκεί μήπως δουν κάτι, είτε κάποιο ζώο πεταμένο ή αυτόν που το κάνει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com