Αρχική Περ. Πελοποννήσου Σούπερ μονοήμερες για μπάνιο στην Πελοπόννησο-Πέντε φανταστικές παραλίες κάτω από το αυλάκι

Σούπερ μονοήμερες για μπάνιο στην Πελοπόννησο-Πέντε φανταστικές παραλίες κάτω από το αυλάκι



Βαρέθηκες τις παραλίες της Αττικής; Θέλεις περισσότερη αίσθηση… εκδρομής, κι ας είναι μονοήμερη; Από μία έως το πολύ δύο ώρες απέχουν από την πόρτα σου οι πελοποννήσιες παραλίες που ακολουθούν.

Στο Κοκκώσι της Κορινθίας
Χάρτης εδώ


Φωτό: Blog Open Road

Δεν το έχεις ούτε ακουστά; Τόσο το καλύτερο –θα εκπλαγείς. Η παραλία στο Κοκκώσι είναι κομμάτι του ομώνυμου υδροβιότοπου, ο οποίος είναι προστατευμένος μεν, 100% αναξιοποίητος δε. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εδώ θα έρθεις εφοδιασμένος με ό,τι χρειάζεσαι, και θα βρεις… την ησυχία σου. Ούτε ξαπλώστρες, ούτε μπητσόμπαρα, ούτε λαοθάλασσες. Μόνο κρυστάλλινα, παγωμένα νερά, ειδικά στο σημείο όπου τα νερά του ποταμού καταλήγουν στη θάλασσα, λευκό βοτσαλάκι, και τα ερείπια ενός νερόμυλου από χρόνια εγκαταλελειμμένου.

Στην Καραθώνα της Αργολίδας
Χάρτης εδώ


Φωτό: Christos Georgilakis | Panoramio

Αν αγαπάς την ησυχία στις παραλίες, αν είσαι από αυτούς που δεν πηγαίνουν στο ΚΑΠΕ γιατί έχει πολύ κόσμο… προχώρα κατευθείαν στην επόμενη παράγραφο. Η Καραθώνα είναι μάλλον η δημοφιλέστερη παραλία της Αργολίδας, πράγμα που σημαίνει ότι ήσυχη δεν θα τη βρεις ποτέ. Αν, όμως, συμβιβάζεσαι με την πολυκοσμία (ή ακόμα καλύτερα την συμπαθείς) εδώ θα βρεις τρία ολόκληρα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς, ωραία νερά και ατμόσφαιρα πάρτι όλο το καλοκαίρι. Έξτρα μπόνους, οι απογευματινές βόλτες και τα τσιμπούσια μετά το μπάνιο στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου. Περισσότερα για το Ναύπλιο έχουμε εδώ.

Στην Πούντα της Αχαΐας
Χάρτης εδώ



Η πολύπαθη Κορίνθου-Πατρών επιτέλους μεταμορφώθηκε σε κανονική εθνική οδό, φέρνοντας τις παραλίες της Αχαΐας πολύ πιο κοντά μας. Και ο καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε είναι μια και δυο και τρεις βουτιές στην Πούντα, που αν μας ρωτάς είναι ίσως η καλύτερη παραλία του Κορινθιακού. Ψιλό βοτσαλάκι, κρυστάλλινα νερά, θέα σε ένα καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα, και για καταπράσινο φόντο οι πλαγιές του Άη Λιά που υψώνονται πίσω της συνθέτουν το ονειρικό της τοπίο. Είναι σε σημεία οργανωμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει κοσμοσυρροή, ή ότι δεν θα βρεις ελεύθερο χώρο να απλώσεις την πετσέτα σου εσύ που δεν συμπαθείς τις ξαπλώστρες.

Στο Καλαμάκι της Αργολίδας
Χάρτης εδώ







Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται με το Καλαμάκι: Δεν είναι η τέλεια παραλία, αυτή που θα ξεκινήσεις από την Αθήνα να οδηγήσεις ένα δίωρο μόνο και μόνο για να βουτήξεις στα νερά της. Συνδυάζεται, όμως, τέλεια με τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, από το οποίο απέχει μόνο λίγα χιλιόμετρα. Βρίσκεται στην Παλιά Επίδαυρο, λιγότερα από 5 λεπτά περπάτημα στο πλακόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά από την παραλία της Βαγιωνιάς, και είναι… αυτό το φανταστικό δασάκι που βλέπεις στη φωτογραφία να τελειώνει εκεί που ξεκινά το κύμα. Ο βυθός έχει πετρούλες, οπότε τα γιαγιαδίστικα παπούτσια θαλάσσης είναι καλή ιδέα –δεν έχει και σχεδόν ποτέ κόσμο, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς για το ίματζ σου.

Στη Σιδερώνα της Κορινθίας
Χάρτης εδώ


Φωτό: Ψαροταβέρνα Σιδερώνα

Παραλιούλα… μια σταλιά, είναι-δεν είναι πενήντα μέτρα όλη κι όλη, η Σιδερώνα είναι βοτσαλωτή, με διάφανα νερά και μια ησυχία ονειρική που κάνει τέλεια αντίθεση με την ξακουστή και κοσμοπλημμυρισμένη Αλμυρή. Από αυτήν την τελευταία την χωρίζει μια καταπράσινη βουνοπλαγιά που βουτά απότομα στη θάλασσα, κλείνοντας τον κολπίσκο από τη μία πλευρά. Το ομώνυμο ταβερνάκι πάνω στην παραλία είναι (δικαίως) φημισμένο για το φρέσκο ψάρι του σε ολόκληρη την Κορινθία.

www.in2life.gr