Αρχική Ν. Κορινθίας Σειρά επαφών στην Π.Ε. Κορινθίας από την αρμόδια για τον τουρισμό αντιπεριφερειάρχη

Σειρά επαφών στην Π.Ε. Κορινθίας από την αρμόδια για τον τουρισμό αντιπεριφερειάρχη

Σειρά επαφών σχετικά με θέματα τουρισμού είχε τις τελευταίες ημέρες η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου σε περιοχές της Κορινθίας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει ξεκινήσει στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η Α. Καλογεροπούλου, μαζί με την Κανέλλα Καράμπελα, αναπληρώτρια προϊσταμένη στη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, επισκέφθηκαν το Λουτράκι, την Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο.

Στο Λουτράκι, ειδικότερα, έγινε επιτόπια επίβλεψη του τουριστικού περιπτέρου στον Ισθμό το οποίο λειτουργούν από κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου. Την αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θοεδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρος Καραβούλης και άλλα μέλη του Οργανισμού, ενώ παρέστη και η αντιπεριφερειαρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα.

Η αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών Λουτρακίου, ενώ συζητήθηκαν οι πιθανοί τρόποι αξιοποίησης και προώθησής τους σε ξένους επισκέπτες που αναζητούν υπηρεσίες spa και με φυσικά θεραπευτικά μέσα. Πρόκειται για μια μορφή ιατρικού τουρισμού, η οποία μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη της χώρας μας σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς Τουρισμού Υγείας, 12 μήνες το χρόνο.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης, στο Λουτράκι, όπου η Α. Καλογεροπούλου συζήτησε με τη διευθυντήρια της εν λόγω μονάδας Φοίβη Στριμεννοπουλου σχετικά με τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του ιατρικου τουρισμού στην Πελοπόννησο

Στη συνέχεια, στην Κόρινθο, η αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο με τον οποίον συζήτησε για θέματα τουρισμού.

Τέλος, η Α. Καλογεροπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Ξυλόκαστρο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσση Τσιώτο με τον οποίο συζήτησε για τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και την τουριστική σύνδεση των Τρικάλων με την παραθαλάσσια ζώνη του Ξυλόκαστρου.