Αρχική Ν. Αργολίδος Στην Αργολίδα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου

Στην Αργολίδα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου

Στην Αργολίδα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, στα πλαίσια του ανοίγματος των αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα και των μέτρων εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων.

Στην Αργολίδα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου (βίντεο)

Ο κύριος Διδασκάλου ξεκίνησε την περιοδεία του το πρωί από την Επίδαυρο συνοδευόμενος από την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, όπου συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, ενω στην συνέχεια επισκέφθηκε το Παλαμήδι ενώ θα επισκεφθεί, το Άργος και τις Μυκήνες.

Οι αρχαιολογικοί χώροι ανά την επικράτεια υποδέχθηκαν ξανά το κοινό από  την Δευτέρα 18 Μαΐου. Το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων αποτελεί το πρώτο βήμα για την σταδιακή επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας.

Στην Αργολίδα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου (βίντεο)

“Μέριμνα μας είναι να απολαύσουμε ασφαλείς τους ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού. Είναι ένα πολύτιμο κεκτημένο, που θα μας επιτρέψει ένα δυναμικό άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, κερδίζοντας το χαμένο δίμηνο με την επιμήκυνσή της. Η Ελλάδα είναι από τις πλέον ασφαλείς χώρες σε διεθνές επίπεδο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο φρόντισε, στο δίμηνο της καραντίνας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον επισκέπτη, αλλά και εκπόνησε -σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ- σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, με γνώμονα την προστασία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επισκεπτών.

Εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου. Προβλέπεται η ακριβής μέριμνα για την απολύμανση των χώρων και για την προμήθεια απολυμαντικών ειδών. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί διαχωριστικά πετάσματα, όπου είναι απαραίτητο, όπως για παράδειγμα στα Προπύλαια της Ακρόπολης, στο σημείο που συμπίπτει άνοδος και κάθοδος.

Τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν ορίζουν όχι μόνο τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών, αλλά και τις ασφαλείς διαδρομές περιήγησης και θέασης, όπως εισόδου και εξόδου, όπου είναι εφικτό».

Είναι προφανές ότι η τήρηση των υποδείξεων και οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ θα πρέπει να είναι απόλυτη.” τόνισε μεταξύ άλλων ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου.