Αρχική Eπικαιρότητα Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο

Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο

Τα σενάρια για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όπου έδωσε διευκρινίσεις και για τις ρυθμίσεις που καταθέτει αύριο στη Βουλή για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης σε επί πλέον κοινόχρηστους χώρους των δήμων.

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη των θέσεων εργασίας και των επαγγελματιών. Να συνεχίσουν οι επαγγελματίες του χώρου να έχουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να προσφέρουν υπηρεσίες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και σημείωσε ότι για τις ρυθμίσεις υπάρχει συμφωνία με την ΚΕΔΕ και έχει γίνει η σχετική προετοιμασία. Ο κ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι εντός της εβδομάδος οι δήμοι θα λάβουν αποφάσεις μιας και τα καταστήματα ανοίγουν στις 25 Μαΐου, και επισήμανε ότι η αρμοδιότητα για την εφαρμογή των ρυθμίσεων ανήκει στους δημάρχους, και στις αρμόδιες Επιτροπές των δήμων. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δε, θα προέρχεται ύστερα από σχετική αίτηση του επαγγελματία. Ειδικά για τις πεζοδρομήσεις ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης μελέτη για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας καθώς και στενή συνεργασία με την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση.

Αναφερόμενος στα σενάρια για μειώσεις μισθών στο δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος τα διέψευσε κατηγορηματικά και επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση:«Κατηγορηματικά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων του δημοσίου τομέα. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει πολιτική με βάση την αλήθεια και την πραγματικότητα και όχι παραγόμενα ψεύδη. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διαπίστωσαν και σε αυτήν την κρίση ότι η κυβέρνηση είχε σχέδιο, συνεργάσθηκε πολύ καλά μαζί τους. Προχωρήσαμε την ψηφιοποίηση του κράτους, την τηλεργασία, φτιάξαμε εναλλακτικά ωράρια, διευκολύναμε τους εργαζόμενους γονείς. Γνωρίζουν ότι από κοινού εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρει το δημόσιο καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και αισθάνονται σιγουριά ότι δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης των μισθών τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ