Αρχική Eπικαιρότητα Ραντεβού στην εφορία με… βιντεοκλήση

Ραντεβού στην εφορία με… βιντεοκλήση

Τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με βιντεοκλήση με την εφορία έχουν πλέον οι φορολογούμενοι. Σε πρώτη φάση θα μπορούν με τηλεδιάσκεψη να ζητούν την έκδοση κλειδαρίθμου και σταδιακά θα προστεθούν διάφορες υπηρεσίες. Οσοι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να λάβουν κλειδάριθμο μέσω sms/email μπορούν με βιντεοκλήση να προχωρήσουν στην έκδοση του κλειδαρίθμου. Επειτα από αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έναν σύνδεσμο που θα οδηγήσει στην Πύλη Εισόδου και Επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.

Αμέσως μετά θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν βιντεοκλήση με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ την ημέρα και ώρα που επιθυμούν οι φορολογούμενοι. Για να γίνει η κράτηση του ραντεβού, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση μερικών βασικών στοιχείων όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), ο αριθμός τηλεφώνου, ο ΑΦΜ καθώς και ο κωδικός επιβεβαίωσής (λαμβάνεται με την αίτηση εγγραφής στο TAXISnet). Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία προσφέρεται μέσω της ενιαίας ηλεκτρονικής πύλης του Δημοσίου, Gov.gr, στη διεύθυνση: myAADElive.gov.gr.

Πρώτοι χρήστες της υπηρεσίας ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, το πρωί της Πέμπτης. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον διοικητή της ΑΑΔΕ για τη συνεργασία και τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, για τη συμβολή του στην υλοποίηση της υπηρεσίας και τόνισε: «Σήμερα κόβουμε την ψηφιακή κορδέλα και περνάμε την ψηφιακή πύλη επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ, προϊόν στενής συνεργασίας των υπηρεσιών μας». Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Η καινοτομία είναι ο σύμμαχος του φορολογούμενου πολίτη και της δημόσιας διοίκησης απέναντι στην ταλαιπωρία, στη γραφειοκρατία και στις αναποτελεσματικές πρακτικές του παρελθόντος».

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθροΖήσε το καλοκαίρι σου στη Μεσσηνία (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚορονοϊός Ελλάδα: Μόλις 2 τα νέα κρούσματα, 2836 συνολικά – 2 ακόμη θάνατοι, 265 στη χώρα μας