Αρχική Ν. Κορινθίας Στην κατασκευή Δεξαμενής στο Σοφικό ο Α. Γκιολής & ο διοικητής της...

Στην κατασκευή Δεξαμενής στο Σοφικό ο Α. Γκιολής & ο διοικητής της Πυροσβεστικης

Το Σοφικό Κορινθίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με το Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού Κορινθίας Πύραρχο Χρήστο Πλατά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας και τον προϊστάμενο αυτής κ. Νίκο Λούτα, προκειμένου στην έναρξη έργου κατασκευής αρδευτικών έργων
και ειδικότερα ανέγερση δεξαμενής.

Στα πλαίσια της εργολαβίας «Κατασκευή αρδευτικών έργων στους Δήμους Κορίνθου και Νεμέας» θα πραγματοποιηθεί ανέγερση δεξαμενής από σκυρόδεμα 400 κυβικών μέτρων, πολλαπλών χρήσεων στη δασώδη περιοχή του Σοφικού. Η Δεξαμενή εκτός όλων των άλλων θα εξυπηρετεί κυρίως την αντιπυρική προστασία της περιοχής. Αναφερόμαστε σε περιοχή όπως και πολλές του νομού Κορινθίας με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και ανεκτίμητο φυσικό επίσης πλούτο και η ενίσχυση των αντιπυρικών υποδομών σε τέτοιες περιοχές είναι από τις προτεραιότητες της νέας Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τέλος από τη συγκεκριμένη δεξαμενή θα δίνεται η δυνατότητα του ανεφοδιασμού ακόμα και ελικοπτέρων.

Ο κ. Γκιολής με τον Πύραρχο κ. Πλατά αφού έκαναν επίβλεψη του προβλεπόμενου χώρου  όπου ξεκινάει το έργο εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ευχήθηκαν αμφότεροι σ ένα καλοκαίρι με όσο το δυνατόν λιγότερες επικείμενες πυρκαγιές έχοντας πάντα την ελπίδα της συμμόρφωσης των πολιτών στους κανόνες της Πολιτικής Προστασίαςπροκειμένου στην εξασφάλιση της προστασία των φυσικών περιοχών του νομού.

Προηγούμενο άρθροΠώς ο Μητροπολίτης Αργολίδας έσωσε έναν άνθρωπο από βέβαιο θάνατο
Επόμενο άρθροΤα «μπαλώνει» η κυβέρνηση για το φυσικό αέριο! Δικαιώνεται ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας