Αρχική Ν. Κορινθίας Μαύρη κορινθιακή σταφίδα: Δες τα οφέλη της και γιατί πρέπει να την...

Μαύρη κορινθιακή σταφίδα: Δες τα οφέλη της και γιατί πρέπει να την τρώμε

Από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, Μάρα Αθανασοπούλου 

Μπορεί κανείς να τη βρει όλο το χρόνο και σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ τελευταία έχει συνδεθεί, βάση ελληνικών ερευνών, με τη βελτίωση και πρόληψη παθήσεων όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η χοληστερίνη και ο καρκίνος με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς υπερτραφή (superfood).

Πιο συγκεκριμένα, η κορινθιακή σταφίδα:

Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό την καθιστά ιδανική τροφή για αυτούς που έχουν  πρόβλημα με τη γλυκόζη τους αλλά και για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να καταναλώνουν τροφές που τους βοηθούν να μην πεινούν.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει κυρίως, ότι η μαύρη σταφίδα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Ένα από τα βασικότερα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι οι κατέχινες, η δράση των οποίων είναι να μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και να αποτρέπουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων.

Επιπλέον, οι πολιφενόλες που περιέχει προλαμβάνουν παθήσεις της καρδίας μειώνοντας τη χοληστερόλη στο αίμα και τη δημιουργία αθηροματικής πλάκας

Περιέχει πάρα πολλά ιχνοστοιχεία. Κάποια από αυτά συμβάλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Πως να την καταναλώσεις:

Χρησιμοποίησε 2 – 3 κουταλιές της σούπας σταφίδα καθημερινά βάζοντας την στην σαλάτα σου, στο γιαούρτι, στα αρτοσκευάσματα σου ή κατανάλωσέ την σαν σνακ μαζί με άλλους ξηρούς καρπούς.

Μην διστάζεις να την χρησιμοποιήσεις στα αρτοσκευάσματα που φτιάχνεις. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει δεν καταστρέφονται με το ψήσιμο.