Αρχική Ν. Αργολίδος Καταγγελίες πως πρόσφυγες της δομής φιλοξενίας του Κρανιδίου κινήθηκαν απειλητικά κατά γιατρών...

Καταγγελίες πως πρόσφυγες της δομής φιλοξενίας του Κρανιδίου κινήθηκαν απειλητικά κατά γιατρών και νοσηλευτών

O Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης (A), ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς (2A) με κλιμάκιο το ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στην Ερμιονίδα όπου φιλοξενούνται μετανάστες ,Δευτέρα 20 Απριλίου 2020. Στην περιοχή της Ερμιονίδος στην Αργολίδα βρέθηκαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης , ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Το κλιμάκιο θα μεταβεί στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” όπου φιλοξενούνται οι 500 μετανάστες και πρόσφυγες για να συντονίσουν τις ενέργειες μετά και το τελευταίο κρούσμα κορονοϊού σε γυναίκα από τη Σομαλία. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο λειτουργεί εδώ και καιρό ως δομή μεταναστών .

Σε οριακό σημείο βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή ο έλεγχος της κατάστασης στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Κρανιδίου, που στις 21 Απριλίου είχαν εντοπιστεί 150 κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να τεθεί ολόκληρη σε καραντίνα ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή. Με έγγραφό του τα αρμόδια υπουργεία ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η κατάσταση δείχνει πλέον να ξεφεύγει με σοβαρή πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές και επεισόδια».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χθες το πρωί οι γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονταν σε σκηνή έξω από τη δομή (ξενοδοχείο «Γαλαξίας») δέχθηκαν απειλές από μεγάλες ομάδες προσφύγων οι οποίοι βγήκαν ομαδικά από το χώρο και έφθασαν δίπλα τους. Αποτέλεσμα αυτών των απειλών ήταν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να αρνούνται πλέον να μεταβούν και πάλι στη σκηνή.