Αρχική Eπικαιρότητα Την Ελλάδα και τη Μαγιόρκα κερδίζουν τους Γερμανούς τουρίστες λέει ο επικεφαλής...

Την Ελλάδα και τη Μαγιόρκα κερδίζουν τους Γερμανούς τουρίστες λέει ο επικεφαλής της TUI

Αισιόδοξος για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού και τις διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κοροναϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, εμφανίζεται ο Φριτς Γιούσεν, επικεφαλής της TUI. Την ίδια ώρα, ξαφνιάζει τους ειδικούς και η αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών που καταγράφεται στη Γερμανία, αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια απελευθέρωσης των μετακινήσεων και με την προοπτική άρσης των συνοριακών περιορισμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του οικονομικού περιοδικού «WirtsachaftsWoche», όσο τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά, το προβάδισμα έχουν οι τουριστικοί προορισμοί εντός Γερμανίας, ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν αύξηση του ενδιαφέροντος και για το εξωτερικό. «Η αύξηση για διακοπές στη Γερμανία είναι πάνω από κάθε προσδοκία», αναφέρει το περιοδικό και παραθέτει στοιχεία έρευνας από την DS Destination Solutions, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για καταλύματα από τη Βόρεια Θάλασσα έως τις Αλπεις.

Τον περασμένο Μάρτιο, πριν φθάσει ο κοροναϊός στη χώρα, οι κρατήσεις σημείωναν ήδη αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2019, ενώ τον Απρίλιο, όπως ήταν αναμενόμενο, μειώθηκαν κατά 70-90%.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, ειδικά σε ό,τι αφορά εξοχικά διαμερίσματα στη Βόρεια Θάλασσα, έγιναν οι διπλάσιες κρατήσεις από ό,τι κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, επισημαίνει το περιοδικό. Αντιθέτως, όσο ακόμη δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα ισχύσει στα ξενοδοχεία, αυτού του είδους οι διακοπές σημειώνουν περιορισμένη ζήτηση, επισημαίνει ο διευθυντής της αλυσίδας ξενοδοχείων Steigenberger Τόμας Βιλς. Επιπλέον, σε πολλά κρατίδια έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί, όπως το 50% ως μέγιστο ποσοστό πληρότητας στην Κάτω Σαξονία ή το 60% στο Μεκλεμβούργο – Πομερανία, αλλά και ο κανονισμός σε πολλά κρατίδια ότι, μετά την αποχώρηση κάθε πελάτη, το δωμάτιο θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου ΗRS Τομπίας Ράγκε εκτιμά πάντως ότι και ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ακολουθήσει σύντομα τις εξοχικές κατοικίες και θα σημειωθεί και σε αυτόν μεγάλη αύξηση.

  • Το στοιχείο που οι ειδικοί θεωρούν έκπληξη είναι η μεγάλη άνοδος που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στα πακέτα κρουαζιέρας. «Οι προκρατήσεις είναι αυτή τη στιγμή κατά διψήφιο ποσοστό περισσότερες από πέρυσι», αναφέρει ο υπεύθυνος της ειδικής ιστοσελίδας «Ε-Hoi» Τιμ Κρέτκε και διευκρινίζει ότι μόνο οι μισές από αυτές αφορούν προηγουμένως ακυρωθείσες κρατήσεις.

Επιπλέον, από τη στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε η συζήτηση για το άνοιγμα των συνόρων, ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται και στο ενδιαφέρον για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Ειδικά για αυτές τις κρουαζιέρες, ενδιαφέρον διαπιστώνεται και για κρατήσεις ακόμη και για το 2021 ή το 2022.

Αναφερόμενος στα νέα στοιχεία, ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν εκφράζει την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού. Όπως λέει, η Αυστρία είναι πιθανό να κάνει καλό ξεκίνημα, καθώς έχει συμφωνήσει ήδη για ανοιχτά σύνορα με τη Γερμανία, ενώ αναμένει παρόμοια βήματα και σε ό,τι αφορά την Κροατία και τελικά μια απελευθέρωση για ταξιδιωτικούς προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν πληγεί σχεδόν καθόλου από τον κορωνοϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, αναφέρει.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΟ Σωτήρης Τσιόδρας Επιτέλους κουρεύτηκε!
Επόμενο άρθροΠαράταση υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση νέων αδειών Φύτευσης οινάμπελων Π.Ε Κορινθίας