Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Βρήκε στο δρόμο 5.000 ευρώ και τα παρέδωσε!

Καλαμάτα: Βρήκε στο δρόμο 5.000 ευρώ και τα παρέδωσε!

Κι όμως, ακόμη και στην εποχή της ανέχειας και της οικονομικής δυσπραγίας, κάποιοι επιμένουν να παραδίδουν μαθήματα εντιμότητας και αξιοπρέπειας! Σε διάστημα δυο εβδομάδων, δυο πολίτες από την Καλαμάτα βρήκαν μεγάλα χρηματικά ποσά που είχαν χάσει συμπολίτες τους, αλλά έσπευσαν να τα παραδώσουν.

Ένας περαστικός βρήκε το πρωί της Τετάρτης πεσμένες στο έδαφος σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας δεσμίδες με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 ευρώ, αλλά δεν μπήκε ούτε στιγμή στον πειρασμό να τα κρατήσει. Αντίθετα, παρέδωσε τα χρήματα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δικαιούχο από τα διακριτικά της τράπεζας που είχαν πάνω τους οι δεσμίδες!

Στις 29 Απριλίου, ο οδοκαθαριστής του Δήμου Καλαμάτας Γιώργος Κοψιδάς, ο οποίος εργάζεται στην Κεντρική Αγορά με διετές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ λόγω πολυετούς ανεργίας, είχε βρει ένα πορτοφόλι με σημαντικό χρηματικό ποσό μέσα σε φύλλα από λεμόνια έξω από τα ψαράδικα της αγοράς. Όμως, το παρέδωσε αμέσως στην Αστυνομία, η οποία το επέστρεψε στην ιδιοκτήτριά του που είχε δηλώσει νωρίτερα την απώλειά του.