Αρχική Eπικαιρότητα Φαντάσματα και περίεργοι θόρυβοι στο Βρετανικό Μουσείο – Έκλαιγαν τα Γλυπτά του...

Φαντάσματα και περίεργοι θόρυβοι στο Βρετανικό Μουσείο – Έκλαιγαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Βήματα φαντασμάτων, περίεργους θορύβους και κλάματα στους χώρους των εκθεμάτων του Βρετανικού Μουσείου αναφέρουν ότι ακούν οι φρουροί του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «The Sun», οι εργαζόμενοι του Μουσείου στο Λονδίνο, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια αρχαία αντικείμενα, τις νύχτες ακούν πράγματα να κάνουν περίεργους θορύβους.

Μερικοί ανέφεραν ότι οι πόρτες αιωρούνται ανοιχτές, οι συναγερμοί πυρκαγιάς ηχούν τα μεσάνυχτα και μουσική παίζει ξαφνικά στις γκαλερί του Βρετανικού Μουσείου.

Άλλοι λένε ότι έχουν δει σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας λευκές φωτεινές σφαίρες να αιωρούνται πάνω από μια σκάλα στην αίθουσα του Μεγάλου Δικαστηρίου.

Υπερφυσικές ιστορίες ακούγονται και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία απομακρύνθηκαν από τον Παρθενώνα το 1800. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Μουσείο, τα γλυπτά ακούστηκαν να κλαίνε όταν μεταφέρονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάποιοι τουρίστες ανέφεραν ότι είδαν το φάντασμα μιας γυναίκας νάνου στην αντανάκλαση μιας γυάλινης θήκης που φιλοξενεί μια μηχανική γαλέρα του 16ου αίωνα.

Τις ιστορίες τρόμου συγκέντρωσε ο καλλιτέχνης Νόα Έιντζελ, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια μιλώντας σε 50 υπαλλήλους για τις εμπειρίες τους.

Ίσως η πιο τρομακτική ιστορία είναι αυτή του Φιλ Χίρι, ο οποίος είπε ότι ένιωσε ότι η θερμοκρασία έπεσε δραματικά ενώ βρισκόταν στη γκαλερί της Αρχαίας Αιγύπτου όπου εκτίθενται 19 μούμιες. Ο φύλακας, ο οποίος εργαζόταν στο μουσείο για 29 χρόνια, είπε: «Ήταν σαν να περπατούσα σε καταψύκτη. Το στομάχι μου δέθηκε κόμπος και ήθελα απλά να βγω έξω. Πιστεύω ότι όπου έχει ταφεί κάποιος πρέπει να μένει εκεί και πολλές από τις μούμιες πρέπει να επιστρέψουν στους τάφους τους« λέει ο Χίρι.

Το Μουσείο φιλοξενεί επίσης τη μούμια μιας ιέρειας του ναού του Amen-Ra γνωστή ως «άτυχη μούμια», η οποία δωρίστηκε στο Βρετανικό Μουσείο τον Ιούλιο του 1889 και της «χρεώνουν» διάφορες καταστροφές μέχρι και το ναυάγιο του Τιτανικού.

Πηγή: thesun / skai.gr/