Αρχική Eπικαιρότητα Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος για το άνοιγμα των εκκλησιών

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος για το άνοιγμα των εκκλησιών

Με θέμα το άνοιγμα των Ναών στις 17 Μαΐου συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Οι Εκκλησίες έχουν ανοίξει ήδη για ατομική προσευχή, αλλά στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν και για Θείες Λειτουργίες οπότε σήμερα αναμένεται να ορισθεί ο τρόπος επαναφοράς στην κανονική λειτουργική ζωή από την ερχόμενη Κυριακή. Το τελευταίο διάστημα η ΔΙΣ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και επεξεργάζεται προτάσεις, οι οποίες προέρχονται από τα συμπεράσματα της Επιστημονικής Επιτροπής, τις οποίες θα καταθέσει προς την Πολιτεία, προκειμένου να ισχύσουν από την ερχόμενη Κυριακή .

Οι Ιεράρχες ασχολούνται με την δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας, υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες και προϋποθέσεις, για τον προγραμματισμό τελέσεως των Iερών Ακολουθιών με την συμμετοχή των πιστών από τις 17 Μαΐου και για τον λόγο αυτό συζητούν σήμερα σχετικές προτάσεις προς την Πολιτεία. Το ζήτημα της Θείας κοινωνίας θεωρείται αδιαπραγμάτευτο από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Χθες, άνοιξαν οι Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων. Σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επανέρχονται στην κανονική ημερήσια λειτουργία τους, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες υγιεινής που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, ως προς την ασφαλή και εν υγεία λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Με μάσκες και αντισηπτικά άνοιξαν στις 4 Μαΐου οι Ιεροί Ναοί για ατομική προσευχή. Στις εισόδους των χώρων λατρείας υπάρχουν υποχρεωτικά δυο σταθμοί αντισηπτικών που θα χρησιμοποιούν όσοι μπαίνουν στους ναούς ενώ η υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό είναι υποχρεωτική για όλους τους προσερχόμενους κατά την είσοδο στο χώρο λατρείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο λατρείας συνιστάται η χρήση προστατευτικής υφασμάτινης μάσκας από τους προσερχόμενους ενώ η ατομική προσευχή τελεί υπό την ευθύνη του κατά τον νόμο θρησκευτικού λειτουργού.

Προηγούμενο άρθροΝέο τροχαίο στον επαρχιακό δρόμο “Άστρους-Λεωνιδίου”
Επόμενο άρθρο“Λευτεριά στις… κουζίνες μας”: Το σποτ των Ελλήνων μαγείρων με Πετρετζίκη, Κοντιζά, Ιωαννίδη