Αρχική Ν. Αχαΐας Covid free Πάτρα – Δυτική Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα – Αρνητικά όσα...

Covid free Πάτρα – Δυτική Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα – Αρνητικά όσα τεστ έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες

Αρνητικά είναι εδώ και μέρες (πάνω από μια εβδομάδα) τα τεστ για τον κορωνοϊό που διενεργούνται από τα δύο εργαστήρια αναφοράς στην Πάτρα (στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Νοσοκμείο του Ρίου). Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης όλα τα δείγματα που έχουν εξεταστεί στα εργαστήρια της Πάτρας είναι αρνητικά με εξαίρεση κάποια που αφορούν επανέλεγχο ήδη νοσούντων από τον κορωνοϊό. Χθες διενεργήθηκαν συνολικά 45 τεστ στα εργαστήρια  και επίσης ήταν όλα αρνητικά, προσθέτει.

Τα εργαστήρια στην Πάτρα εξετάζουν δείγματα από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ενώ εξέταση δειγμάτων γίνεται και στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί επίσης νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Έρχονται 12 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα στην Πάτρα

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να έρθουν στην Πάτρα, στον χώρο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, 12 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ οι οποίες θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ευπαθείς ομάδες, σε δομές. Ο κ. Καρβέλης αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ότι οι μονάδες αναμένονται στην 6η ΥΠΕ το πρωί της Δευτερας ενώ στο ισόγειο της 6ης ΥΠΕ θα γίνει σεμινάριο 30 ατόμων που θα στελεχώσουν αυτές τις μονάδες. “Έχουμε διαμορφώσει ειδικό χώρο για το σεμινάριο και η εκπαίδευση θα γίνει σε δύο γκρουπ, πρέπει να τηρούμε αποστάσεις και όλα τα προβλεπόμενα”, επισημαίνει.

Οι κινητές μονάδες αναμένεται να καλύψουν Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο “τον σχεδιασμό θα τον δούμε αύριο με τους επικεφαλείς που θα έρθουν”.

Προηγούμενο άρθροΕπανεκκίνηση της αγοράς: Ποια καταστήματα ανοίγουν σήμερα- Τι πρέπει να κάνουν ιδιοκτήτες και πελάτες
Επόμενο άρθροΕνισχύεται ο στόλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου με άλλα 20 νέα οχήματα