Αρχική Eπικαιρότητα «Δεν θέλω να επιστρέψω στη φυλακή» λέει ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

«Δεν θέλω να επιστρέψω στη φυλακή» λέει ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθη ο πρώην προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται σε εκτέλεση εισαγγελικής διάταξης για παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του από το κατάστημα κράτησης των Γρεβενών.

«Είναι άδικο δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Για ό,τι έχω κάνει έχω εκτίσει την ποινή μου έχω τιμωρηθεί. Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι να αξίζω να γυρίσω στη φυλακή. Για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email που απευθυνόταν στην εισαγγελία Αθηνών. Μου είπαν από τη φυλακή να επικοινωνήσω ο ίδιος με την εισαγγελία, τηλεφώνησα και η εισαγγελία μου είπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην εισαγγελία. Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης με συνέλαβαν», δήλωσε σύμφωνα με το cretalivenews.

Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης

Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την αποφυλάκισή του.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα, με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του, ο Νίκος Σειραγάκης ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης. Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισής του.

Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Νίκου Σειραγάκη. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα για το αν ο Νίκος Σειραγάκης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.