Αρχική Eπικαιρότητα Οι επόμενες πληρωμές από την Κυβέρνηση – Ποιοι θα δουν χρήματα τις...

Οι επόμενες πληρωμές από την Κυβέρνηση – Ποιοι θα δουν χρήματα τις επόμενες μέρες!

Με βάση την επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση, προβλέπονται τα εξής…

– Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε 473.959 αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Συνολικά δόθηκε στους πληττόμενους δικαιούχους το ποσό των 379 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
– Έως την Τρίτη 12 Μαΐου, θα καταβληθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε 90.000 δικαιούχες επιχειρήσεις, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.
– Από τις 5 Μαΐου έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές στους μακροχρόνια ανέργους που έχουν IBAN καταχωρημένο στον ΟΑΕΔ. Για όσους δεν έχουν IBAN καταχωρημένο στον ΟΑΕΔ, παρατείνεται έως και την Κυριακή 10 Μαΐου η δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ώστε να τους καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. Οι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ είναι 168.000.
– Ξεκίνησε από την Τρίτη, 5 Μαΐου και ολοκληρώνεται αύριο, 8 Μαΐου το τρίτο και τελευταίο «κύμα» πληρωμών της ειδικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, για τους μισθωτούς που είναι δηλωμένοι στην «Εργάνη».
– Από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, έως και την επόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων όπως μισθωτοί του τουριστικού-επισιτιστικού κλάδου, των οποίων η τακτική επιδότηση ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2019, οικοδόμοι, φορτοεκφορτωτές, τουριστικοί συνοδοί, αποκλειστικοί νοσοκόμοι κ.α. θα μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας, για να πάρουν την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ.
Ταυτόχρονα εξετάζονται μέτρα που είναι αναγκαία για να στηριχθεί η επανεκκίνηση τομέων της οικονομίας, όπως για παράδειγμα, η εστίαση ή ο τουρισμός, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.