Αρχική Eπικαιρότητα Το πάρτυ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής… ξέφυγε – «Συνωστισμός», πέτρες και χημικά

Το πάρτυ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής… ξέφυγε – «Συνωστισμός», πέτρες και χημικά

Εικόνες από τα… παράλογα που είδαμε να συμβαίνουν αργά το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και όταν έφτασαν τα ΜΑΤ, τα πράγματα «αγρίεψαν», με κάποιους να βάζουν φωτιά και σε κάδους. Καταγγελίες φωτιά από τον δήμαρχο.

Το δεύτερο βράδυ μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και την έξοδο από την καραντίνα σημαδεύτηκε από την ένταση και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην κεντρική πλατεία στην Αγία Παρασκευή, όπου νεαροί μαζεύτηκαν «ο ένας πάνω στον άλλο» κατά το κοινώς λεγόμενο, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει ακόμη απαγόρευση για συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, έπιναν μπύρες και συζητούσαν.

Αν κρατούνταν οι αποστάσεις, ίσως να μην υπήρχε λόγος συζήτησης. Δεν κρατούνταν, όμως. Ήταν περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (06.05.2020) όταν έγινε καταγγελία από κατοίκους στην Αγία Παρασκευή πως στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί νεαροί. Άλλοι έπιναν μπύρες, άλλοι έκαναν ποδήλατο, άλλοι σκέιτ κι άλλοι… απλά κάθονταν.

Έφτασαν περιπολικά, έφτασαν και ΜΑΤ. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη είχαν μαζευτεί 400 νεαροί. Και όταν είδαν την αστυνομία και τα ΜΑΤ να φτάνουν, τα πράγματα «αγρίεψαν». Και δεν άργησαν να ξεφύγουν.

Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να διώξουν τους νεαρούς από την πλατεία και η «απάντηση» ήταν οι φωνές και η ρίψη των μπουκαλιών μπύρας. Κάποιοι πέταξαν και πέτρες. Η «ανταπάντηση» ήταν η ρίψη χημικών. Σύμφωνα με το aparaskevi-images.gr τα πράγματα ξέφυγαν περισσότερο, με τους νεαρούς να πετούν πέτρες και μολότοφ και να βάζουν φωτιά ακόμη και σε κάδους στην οδό Ελβετίας.

Όλα αυτά συνεχίστηκαν έως και μετά τα μεσάνυχτα, όταν σιγά σιγά η κατάσταση ηρέμησε.

Το βράδυ της Τρίτης δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν μια τέτοια συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή. Ήταν το δεύτερο βράδυ, αφού κάτι ανάλογο είχε γίνει και το βράδυ της Δευτέρας (04.05.2020), λίγες ώρες δηλαδή μετά την έξοδο από την καραντίνα.

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10219705830667767&set=a.3991644040995&type=3

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς από την πλευρά του, επίσης σε ανάρτησή του στο Facebook, κατήγγειλε πως η πλατεία του Αγίου Ιωάννη έχει γίνει άβατο εδώ και πολλά χρόνια και μίλησε ακόμη και για διακίνηση ναρκωτικών.

«Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας  Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτεια; Μάλλον το δεύτερο», έγραψε αρχικά και υποστήριξε πως τα δυο τελευταία βράδια μαζεύτηκαν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη περισσότερα από 800 άτομα.

«Είμαι υποχρεωμένος , εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας από την ευρύτατη διακινηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορονοϊού», ανέφερε.