Αρχική Eπικαιρότητα Καλοκαίρι χωρίς μπαρ -Τι προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Καλοκαίρι χωρίς μπαρ -Τι προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Χωρίς μπαρ θα περάσει αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Το γεγονός στην ουσία προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο CNN.  Μιλώντας για τον τουρισμό είπε χαρακτηριστικά: «Ας υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι θα κάνουν ένα τεστ πριν πετάξουν (είτε τεστ αντισωμάτων είτε μοριακό τεστ με τη μέθοδο PCR) και στη συνέχεια θα υπάρχει στενή παρακολούθηση. Και τότε, φυσικά, η τουριστική εμπειρία φέτος το καλοκαίρι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με τήρηση των αποστάσεων. Ίσως να μην υπάρχουν ανοιχτά μπαρ, να μην υπάρχει συνωστισμός, αλλά και πάλι θα μπορείτε να έχετε μια εξαιρετική εμπειρία στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η παγκόσμια επιδημία θα βρίσκεται σε καθοδική τροχιά», πρόσθεσε:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ:

– Nικ Ρόμπερτσον: Η οικονομία της Ελλάδας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, 20% ή και περισσότερο εξαρτάται από τον τουρισμό. Επομένως το άνοιγμα σημαίνει ότι επιτρέπεις την έλευση τουριστών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι στο πρώτο στάδιο. Δεν εξαρτόμαστε περισσότερο (από τον τουρισμό) από χώρες όπως, για παράδειγμα, η Πορτογαλία ή ακόμη σε κάποιο βαθμό η  Ισπανία. Όλες οι νότιες χώρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Τώρα το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να έχουμε τουρίστες, αργότερα, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

– Nικ Ρόμπερτσον: Θα μπορέσετε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο αν συμφωνήσουμε σε πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ας ελπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι θα κάνουν ένα τεστ πριν πετάξουν (είτε τεστ αντισωμάτων είτε μοριακό τεστ με τη μέθοδο PCR) και στη συνέχεια θα υπάρχει στενή παρακολούθηση. Και τότε, φυσικά, η τουριστική εμπειρία φέτος το καλοκαίρι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με τήρηση των αποστάσεων. Ίσως να μην υπάρχουν ανοιχτά μπαρ, να μην υπάρχει συνωστισμός, αλλά και πάλι θα μπορείτε να έχετε μια εξαιρετική εμπειρία στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η παγκόσμια επιδημία θα βρίσκεται σε καθοδική τροχιά. Αλλά στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα.