Αρχική Eπικαιρότητα Συγκινητικές στιγμές στις εκκλησίες που άνοιξαν – Πιστοί πήγαν να πάρουν το...

Συγκινητικές στιγμές στις εκκλησίες που άνοιξαν – Πιστοί πήγαν να πάρουν το Αγιο Φως της Ανάστασης

Συγκινητικές στιγμές στις εκκλησίες που άνοιξαν – Πιστοί πήγαν να πάρουν το Αγιο Φως της Ανάστασης Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, αρκετοί συμπολίτες μας έσπευσαν στους ιερούς ναούς για να προσευχηθούν. Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας

Συγκινητικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν από νωρίς το πρωί στις εκκλησίες της χώρας. Πιστοί, κρατώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκες και γάντια, συγκεντρώθηκαν έξω από τους ιερούς ναούς, περιμένοντας να τους επιτραπεί να εισέλθουν για αυτό που στο κυβερνητικό σχέδιο χαρακτηρίστηκε «ατομική λατρεία».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι χώροι θρησκευτικής λατρείας είναι ανοιχτοί στο κοινό για «ατομική λατρεία με περιορισμό συναθροίσεων έως 10 άτομα». Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε πιστούς έξω από τις εκκλησίες και έπειτα εντός των ναών. Ορισμένοι αναζήτησαν από τους ιερείς το Αγιο Φως της Ανάστασης, το οποίο ως γνωστόν δεν μπόρεσαν να λάβουν, καθώς όλη την περίοδο του Πάσχα οι ναοί ήταν κλειστοί, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για ανάσχεση του κορονοϊού. Με βάση τον προγραμματισμό, οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν στις λειτουργίες από τις 17 Μαΐου.

Πηγή: Protagon.gr