Αρχική Περ. Πελοποννήσου Θετικές εξελίξεις στα αρδευτικά έργα της Περιφέρειας – Προχωρά το έργο του...

Θετικές εξελίξεις στα αρδευτικά έργα της Περιφέρειας – Προχωρά το έργο του Ασωπού

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η διαδικασία προς την υλοποίηση σημαντικών αγροτικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα.

Ωστόσο, αρνητική ήταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ως προς το αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση με 1,5 εκατομμύριο ευρώ του φετινού προγράμματος δακοκτονίας.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, μεταφέροντάς τα στον υπουργό- πλήττεται ιδιαίτερα από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, με την στέρηση μετακίνησης για τη διάθεση των προϊόντων του, αλλά και τις πολύ χαμηλές τιμές τους, αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις από το υπουργείο.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Θετικές εξελίξεις, πάντως, υπάρχουν για τα δρομολογούμενα έργα άρδευσης στην Περιφέρεια.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα, επιβεβαιώθηκε ότι θα γίνει το έργο της σύνδεσης του Ανάβαλου με την Ερμιονίδα για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής, αναμένεται δε μέχρι το καλοκαίρι του 2021 να έχει εγκατασταθεί εργολάβος.

Ανάλογη εξελιξη και χρονοδιάγραμμα ισχύει και για το αρδευτικό δίκτυο της Τάκας στην Αρκαδία, ενώ στη Λακωνία ο ανάδοχος για το έργο στην Κελεφίνα της Λακωνίας αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, όπως και για το έργο των δικτύων στο Φιλιατρινό της Μεσσηνίας. Ικανοποιητικά, επίσης, προχωρεί και το έργο του Ασωπού στην Κορινθία.

Θετικά αντιμετωπίστηκε, τέλος, το θέμα του Τριανταφυλλίδειου κληροδοτήματος και του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας.