Αρχική Ν. Μεσσηνίας Συνελήφθη 26χρονος που παρίστανε το δήμαρχο Καλαμάτας!

Συνελήφθη 26χρονος που παρίστανε το δήμαρχο Καλαμάτας!

Ενας 26χρονος κάτοικος Αττικής φέρεται να είναι ο απατεώνας, ο οποίος επιχείρησε να ξεγελάσει και να αποσπάσει χρήματα από επιχειρηματίες της Καλαμάτας, προσποιούμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι είναι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ζητεί οικονομική ενίσχυση του δήμου.

Αυτό είχε γίνει μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου και για τα περιστατικά αυτά ενημερώθηκε η Ασφάλεια Καλαμάτας, που εξιχνίασε την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι και ο δήμος με ανακοίνωσή του προειδοποίησε για να έχουν το νου τους άλλοι επιχειρηματίες και δημότες. Ο απατεώνας χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες της πόλης, αιτούμενος βοήθεια δήθεν για ενίσχυση του δήμου σε τρόφιμα, προσπαθώντας να τους εξαπατήσει μέσω τραπεζικής οικονομικής συναλλαγής.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η Αστυνομία, σε μια περίπτωση τηλεφώνησε στις 7 Απριλίου σε εταιρεία που εμπορεύεται νωπά προϊόντα και προσποιούμενος το δήμαρχο Καλαμάτας παρήγγειλε τρόφιμα τα οποία δήθεν προορίζονταν για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά πολιτών. Μάλιστα, απέστειλε προς την εταιρεία και ψεύτικο καταθετήριο τράπεζας, με μεγαλύτερο ποσό από αυτό της παραγγελίας και ζητούσε να του επιστρέψουν το υπόλοιπο. Ομως, το παραμύθι του απατεώνα δεν έγινε πιστευτό και τα περιστατικά αυτά ήρθαν σε γνώση του δημάρχου και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Μετά την εξιχνίαση και καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 26χρονου για απόπειρα απάτης.