Αρχική Eπικαιρότητα «Νοσεί» η λίμπιντο των Ελλήνων – Κατά 25% μειώθηκαν οι σεξουαλικές επαφές

«Νοσεί» η λίμπιντο των Ελλήνων – Κατά 25% μειώθηκαν οι σεξουαλικές επαφές

«Νοσεί» η λίμπιντο των Ελλήνων λόγω κορωνοϊού αφού, όπως αποκάλυψε ο Θάνος Ασκητής στο Star, η σεξουαλική επαφή των ζευγαριών έχει μειωθεί κατά 25%.

Ειδικότερα, παρά τα καλά νέα από έρευνες του εξωτερικού που αφορούν στη σχέση σεξ-κορωνοϊού, τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργεί το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας του Θάνου Ασκητή δείχνουν μείωση της ερωτικής επαφής των ζευγαριών κατά 25%. Αυτό, σύμφωνα με τον νευρολόγο-ψυχίατρο «οφείλεται στη θλίψη της περιόδου, στην κακή διαπροσωπική σχέση του ζευγαριού, και στην έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος». «Θα σας πω ότι δεν κοιμούνται και μαζί ο ένας στους τέσσερις, ενώ οι συγκρούσεις αγγίζουν το 25 με 30%», ξεκαθαρίζει.

«Δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα ο κορωνοϊός. Ανευρίσκεται μόνο στα στοματικά φιλιά, δεν υπάρχει στο σπέρμα ούτε στα κολπικά υγρά», ξεκαθαρίζει ο Θάνος Ασκητής με αφορμή έρευνα για τη μετάδοση του COVID-19 από το ανδρικό σπέρμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υγειονομική κρίση του κορονοϊού φαίνεται να έχει ευνοήσει τις μόνιμες σχέσεις για λόγους ασφαλείας ενώ το ευκαιριακό σεξ εμφανίζει… κρίση. Ταυτόχρονα αύξηση παρουσίασαν οι «διαδικτυακές σχέσεις». «Δεν βρίσκονται και φοβούνται πως η σχέση τους θα χαθεί. Γιατί ξέρετε ότι όταν η σχέση είναι εξ αποστάσεως και ζουν διαφορετικά, το διαδίκτυο είναι μια σημαντική γέφυρα επικοινωνίας», σχολίασε ο νευρολόγος-ψυχίατρος, μιλώντας στο Star.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος, αφού διαπιστώθηκε πως για τα ζευγάρια που είχαν υγιή σχέση, ο εγκλεισμός στο σπίτι λειτούργησε αναζωογονητικά.