Αρχική Eπικαιρότητα “Αν δείτε άνθρωπο με μάσκα βαλβίδας τρέξτε μακριά”!

“Αν δείτε άνθρωπο με μάσκα βαλβίδας τρέξτε μακριά”!

Ο (νέος) πόλεμος της μάσκας έχει ήδη ξεκινήσει. Γιατί πρέπει να τη φοράμε υποχρεωτικά μάσκες στους κλειστούς χώρους ενώ πριν από δυο μήνες δεν ήταν απαραίτητο; Και κυρίως, ποιες μάσκες πρέπει να φοράμε; Αυτά τα ερωτήματα αλλά κι εκείνα για το πόσο θα κοστίσει τελικά στον καθένα μας η αγορά μάσκας, απασχολούν τους πάντες.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξήγησε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (30.04.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ποιες είναι οι μάσκες που πρέπει να φοράμε και κυρίως ποια μάσκα απαγορεύεται… δια ροπάλου!

«Η πάνινη μάσκα είναι καλύτερο από το γυμνό στόμα. Η χειρουργική μάσκα είναι καλύτερη από την πάνινη. Η μάσκα με βαλβίδα, απαγορεύεται» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΙΣ. Και εξήγησε γιατί η μάσκα με βαλβίδα είναι απαγορευτική. Γιατί αυτή δεν πρέπει να τη φοράνε άλλοι πλην γιατρών και νοσηλευτών που ασχολούνται με ασθενείς με κορονοϊό, καθώς “ψεκάζουν” τον ιό στους γύρω τους!

Για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν χειρουργικές και μια πάνινη είναι αρκετή, τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας με έμφαση: «αν δείτε άνθρωπο (με μάσκα) με βαλβίδα, 22 μέτρα μακριά, όχι δυο και πείτε του να τη βγάλει και να μη τη φοράει μέσα στην κοινωνία».

Ο Αθ. Εξαδάκτυλος έδωσε κι ένα (σοκαριστικό) παράδειγμα για το πως μεταδίδεται ο κορονοϊός αν δεν φοράμε μάσκα. «Αν συναντηθούν δυο άνθρωποι, χωρίς μάσκα, που ο ένας νοσεί και ανταλλάξουν σταγονίδια, η πιθανότητα να κολλήσει είναι 95%. Αν φορούν και οι δυο μάσκες η πιθανότητα είναι 1,5%».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παραδέχτηκε ότι «μπερδέψαμε τον κόσμο με τις μάσκες» και εξήγησε γιατί έγινε αυτό: «Μπερδέψαμε τον κόσμο. Υπήρχαν αντικρουόμενες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, που στραβοπάτησε αρκετές φορές», είπε. Και πρόσθεσε πως «ο ΠΙΣ από την 1η Απριλίου είχε πει ότι οι πολίτες σε χώρους συγχρωτισμού καλό είναι να χρησιμοποιούν μάσκα», σημειώνοντας πως ο Σύλλογος δεν άλλαξε ποτέ τη θέση του αυτή.

Λάθος και επικίνδυνη χαρακτήρισε τη χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα από τον γενικό πληθυσμό και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρση, με τον εκνευρισμό του μάλιστα να είναι έκδηλος όσον αφορά στο γιατί τώρα πρέπει υποχρεωτικά να φοράμε μάσκα, ενώ τον Μάρτιο όχι.

Προηγούμενο άρθροΠήγε στο Κέντρο Υγείας και συνελήφθη για δολοφονία Γερμανίδας, πριν από 31 χρόνια!
Επόμενο άρθροΝεκροί 4 ηθοποιοί του “Παρά Πέντε” – Ο ένας έφυγε πρόσφατα