Αρχική Eπικαιρότητα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Δώρο για την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο καλύτερος...

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Δώρο για την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο καλύτερος ηγέτης»

Πρόσφατα η κυρία Αρβελέρ έκανε ένα podcast στους “Πρωταγωνιστές” του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη όπου η ιστορικός μίλησε μεταξύ άλλων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ιστορικός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αυτή τη στιγμή σαν πατριώτης, σαν γνώστης των πραγμάτων και σαν υπεύθυνος μιας ομάδας υπεύθυνης.

«Δώρο για την Ελλάδα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

«Δεν μπορούσαμε ίσως να βρούμε καλύτερο ηγέτη», συμπληρώνει χαρακτηριστικά η κυρία Γλύκατζη Αρβελέρ, εξαίροντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του Σωτήρη Τσιόδρα. Μάλιστα, αναφορικά με τον λοιμωξιολόγο, «προβλέπει» ότι σε μερικά χρόνια η ευχή για τα παιδιά θα είναι «να γίνεις σαν τον Τσιόδρα».

Ο θετικός σχολιασμός της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ για τη συναινετική στάση του Αλέξη Τσίπρα στη διαχείριση της πανδημίας

Αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η διακεκριμένη ιστορικός κρίνει θετικά τη συναινετική στάση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας όμως ότι εξαιτίας αυτής της στάσης, έχει μείνει μόνος του στο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο και δε συμμερίζεται τις απόψεις του.

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ δεν κατατάσσει τον εαυτό της στις ευπαθείς ομάδες λόγω ηλικίας

Η κα. Γλύκατζη Αρβελέρ αντιδρά σε όσους την κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες γιατί έτσι για πρώτη φορά βιώνει περιορισμούς με βάση την ηλικία της. Επίσης, μιλάει τα χρόνια της Σορβώνης όπου ως η νεότερη καθηγήτρια ιστορίας του πανεπιστημίου «αναμετρήθηκε» στα αμφιθέατρα με τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Στο podcast η Ελένη Αρβελέρ τα βάζει με τη Βόρεια Ευρώπη που δεν τάσσεται βοηθητικά στη Νότια

Η κυρία Αρβελέρ επιτίθεται στην Γερμανία και την Ολλανδία που αρνούνται να βοηθήσουν την Ευρώπη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μπορεί οι βασιλιάδες των Ολλανδών να είναι οι πρώτοι φιλέλληνες, έχουν και σπίτι στο Πόρτο Χέλι, αλλά ο Ρούτε κάνει τα δικά του. Ο καθένας για την πάρτη του». Και θυμίζει την εξομολόγηση που της είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος για να αποσπάσει το «ναι» του Καγκελάριου Σμιτ στην είσοδο της Ελλάδας τότε στην ΕΟΚ είχε αναγκασθεί να του πει ότι η χώρα του είχε αιματοκυλήσει την Ευρώπη δυο φορές.

«Τελικά ο Σμιτ θυμήθηκε αυτό που έλεγε ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ότι δεν κλείνεις την πόρτα στον Πλάτωνα», σημειώνει η Αρβελέρ, στην συνέχεια όμως εξαίρει την στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης λέγοντας χαρακτηριστικά «μπορεί να δώσαμε τα φώτα στην Ευρώπη, αλλά και αυτού μας έδωσαν τον ηλεκτρισμό».

Λόγω της πανδημίας θα μειωθεί και ο κοινωνικός ρατσισμός δήλωσε η κ. Αρβελέρ

Σε σχέση με την πανδημία η ιστορικός «κοιτώντας» ανά τους αιώνες θεωρεί ότι θα προκύψουν και θετικά αποτελέσματα. Ελπίζει ότι θα μειωθεί και ο ρατσισμός αφού «όλοι καταλάβαμε ότι κανείς δεν είναι νησάκι». Και «διορθώνει» τον Σαρτρ που έγραφε ότι όποιος μιλάει για ανθρωπότητα, λέει ψέματα. «Με την πανδημία καταλάβαμε ότι λέει αλήθεια» τονίζει η ιστορικός.

Στο ερώτημα τι θα έλεγε σήμερα στους νέους η κα. Αρβελέρ απαντά: «Αυτό που είπε πριν πεθάνει ο Σωκράτης. Μουσικήν ποιεί και εργάζου. Βλέπε δηλαδή τον ουρανό, τη μουσική και εργάζου και έχε τα πόδια σου στέρεα στη γη. Έτσι δεν θα φοβόμαστε τίποτα. Ούτε κορωνοϊούς, ούτε καταστροφές».