Αρχική Ν. Αργολίδος Κιτρίνισε η θάλασσα στο Τολό! (εικόνες)

Κιτρίνισε η θάλασσα στο Τολό! (εικόνες)

Η εικόνα της θάλασσας σήμερα το απόγευμα στο Τολό ήταν πολύ διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Την έχουμε δει ήρεμη και βαθυγάλαζη ή θυμωμένη και αφρισμένη, αλλά… κίτρινη όχι. 

Το (περίεργο) αλλά άκρος φυσικό φαινόμενο, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές και φυσικά δεν πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε.

Οι κίτρινες κηλίδες που επιπλέουν και ταξιδεύουν ανάλογα το ρεύμα της θάλασσας, δεν είναι τίποτε άλλο από μεγάλες ποσότητες γύρης. 

Η γύρη που αυτή την εποχή ειναι άφθονη στον αέρα, μεταφέρεται στην επιφάνεια της θάλασσας και επιπλέει καθώς είναι σε μορφή σκόνης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίτρινες κηλίδες οι οποίες με τα ρεύματα καταλήγουν στον αιγιαλό.

Το φαινόμενο δεν κρατάει για μεγάλο διάστημα και φυσικά η θαυμάσια θάλασσα του Τολού δεν έχει κάποιου είδους μόλυνση που θα πρέπει να ανησυχήσει τους κατοίκους. *Οι φωτογραφίες είναι από την Πηνελόπη Κοψιδά για την ιστοσελίδα www.argolikeseidhseis.gr.

Προηγούμενο άρθρο«Τότε θα ξανά έρθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα»: Προειδοποίηση Καθηγητή Σαρηγιάννη για 2ο κύμα της πανδημίας
Επόμενο άρθροΕλένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Δώρο για την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο καλύτερος ηγέτης»