Αρχική Eπικαιρότητα Κορωνοϊός: Στους 138 οι νεκροί στην Ελλάδα -Κατέληξαν δυο ηλικιωμένοι σε Πάτρα...

Κορωνοϊός: Στους 138 οι νεκροί στην Ελλάδα -Κατέληξαν δυο ηλικιωμένοι σε Πάτρα & Αθήνα

Δύο ακόμη θύματα του νέου κορωνοϊού προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στην Ελλάδα, στους 138.

Αρχικά πληροφορηθήκαμε για έναν 90χρονο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πατέρας του 52χρονου Χρήστου Χαρμπίλα που χειροκρότησε όλη η Ελλάδα, καθώς την περασμένη Τετάρτη βγήκε νικητής από την μάχη με τον κορωνοϊό μετά από 14 ημέρες στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» , όπου ήταν διασωληνωμένος.

Αργότερα, οι πληροφορίες λένε ότι κατέληξε και ένας 84χρονος στο ΝΙΜΤΣ.

Ο άνδρας ήταν ασθενής από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το απόγευμα της Δευτέρας, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.534, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 580 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.228 (49%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

43 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89.% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ