Αρχική Ν. Κορινθίας To Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του με...

To Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του με μέτρα προστασίας

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το Αριστοτέλειο, μετά την άψογη αντιμετώπιση της κρίσης και την άμεση και γρήγορη διενέργεια των διαδικτυακών μαθημάτων, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, αμέσως μόλις αρθούν τα μέτρα περί αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων της επικράτειας.

Η κανονικότητα όμως, λόγω του φαινομένου του ενσκήψαντος ιού, θα επέλθει με προϋποθέσεις.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΡΙΜΝΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (ΜΕΤΡΑ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ.

1ον) ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Κάθε μαθητής εν ώρα μαθήματος κάθεται ΜΟΝΟΣ στο «ΔΙΚΟ» του θρανίο σε απόσταση 2 μέτρων από τον πιο κοντινό συμμαθητή του. ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ έχουν εμβαδόν 40-50 τετραγωνικά μέτρα εκάστη.

2ον) Κατά την διάρκεια του μαθήματος οι πόρτες των αιθουσών παραμένουν ανοιχτές, όπως και τα παράθυρα. (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι όλες οι αίθουσες είναι διαμπερείς. Η μια πλευρά κάθε αίθουσας, αυτή που βρίσκεται προς το εξωτερικό προαύλιο αποτελείται από ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. Εκ διαμέτρου αντίθετα βρίσκεται μεγάλη πόρτα που βλέπει προς το διάδρομο).

3ον) Συναφές με το προηγούμενο: ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΡΕΥΜΑ.

4ον) ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 40X30 ΜΕΤΡΑ. ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ.

5ον) Στα διαλείμματα οι μαθητές βγαίνουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου που αποτελείται από 15 στρέμματα.

6ον) Στα διαλείμματα τηρούνται οι αποστάσεις των 2 μέτρων ανάμεσα στους μαθητές. Απαγορεύονται τα ομαδικά παιχνίδια.

7ον) Κατά την ώρα της γυμναστικής δεν πραγματοποιούνται ομαδικά αθλήματα. Ο γυμναστής τηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων για όλους, διδάσκει επιτόπιες ασκήσεις ενδυνάμωσης στους μαθητές.

8ον) Στην πρωινή προσευχή, οι μαθητές συγκεντρώνονται και σχηματίζουν «γραμμές» ανά τμήμα, τηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

9ον) Στο κυλικείο τηρείται σειρά προτεραιότητας από τους μαθητές, με απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους. Παρίσταται -όπως πάντα- υπεύθυνος εκπαιδευτικός, που επιβλέπει.

10ον) Στις τουαλέτες -έξω από την πόρτα – παρίσταται -όπως πάντα- υπεύθυνος εκπαιδευτικός που επιβλέπει.

11ον) ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΗΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ. Όποιος έχει υψηλή θερμοκρασία επιστρέφει στο σπίτι και επανέρχεται στο σχολείο με χαρτί ιατρού, ότι είναι υγιής και έχει ξεπεράσει το στάδιο μετάδοσης του οποιουδήποτε ιού.

12ον) Γενικά, όποιο παιδί νοσεί επιστρέφει στο σχολείο με ιατρική γνωμάτευση, ότι πλέον δεν μεταδίδει τον ιό.

13ον) Έχει οριστεί υπεύθυνος καθαριότητας του σχολείου που, συνεχώς με ειδικό υγρό, απολυμαίνει επιφάνειες (πόμολα κτλ.) καθώς και σφουγγαρίζει όλο το δάπεδο.

14ον) Έχουν τοποθετηθεί ανά 10 μέτρα απολυμαντικές συσκευές με υγρό για να πλένουν τα χέρια τους οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.

15ον) Το σχολείο έχει απολυμανθεί πολλαπλώς.

16ον) Ουδείς από τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του σχολείου προσεγγίζει μαθητή. Τηρεί την απόσταση των 2 μέτρων.

17ον) Οι εκπαιδευτικοί στα γραφεία, τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων.

18ον) Γονείς που παραλαμβάνουν το μεσημέρι τα παιδιά από το σχολείο εισέρχονται στο χώρο της Γραμματείας ανά τέσσερις και τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων.

19ον) Προτρέπουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους (μάτια, μύτη, στόμα).

20ον) Στο χώρο εστίασης του εκπαιδευτηρίου (200 τ.μ) οι μαθητές θα σιτίζονται ανά δυο τμήματα τηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων. Όλο το προσωπικό (μάγειρας , υπεύθυνη και εκπαιδευτικοί ) θα παρευρίσκονται με μάσκες και θα επιβλέπουν για την τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων.
21ον) Προτρέπουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς – ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ – να φορούν μάσκα ιατρική, για την αποφυγή διασποράς σταγονιδίων που μεταδίδουν τον ιό.

22ον) ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Δ.Υ, ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εννοείται, ότι το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμο για τους μαθητές – συνανθρώπους μας, που έχουν κινητικά προβλήματα ή συγκαταλέγονται στα ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Από συστάσεως σχολείου, ειδικές ράμπες οδηγούν τους μαθητές σε όλους τους χώρους και ειδικότερα σε αυτούς που θεωρούνται απαραίτητοι (αίθουσα, αίθουσα προβολών με προτζέκτορα, κυλικείο, τουαλέτες, γραφεία νηπιαγωγών -δασκάλων- καθηγητών, προαύλιο κτλ).

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ -ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 17 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.

ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΜΕΡΙΜΝΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΑΣ.

Προηγούμενο άρθροΗ επιστολή Μητέρας από την Καλαμάτα παιδιού με αυτισμό στον Κ. Μητσοτακη- Ν. Κεραμέως
Επόμενο άρθροΔείτε live: Οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα