Αρχική Eπικαιρότητα Πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά

Πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά

Στα τέλη Μαΐου θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε ότι η οικογένεια που δικαιούται το επίδομα θα λάβει 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ το ανώτατο όριο είναι τα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, το έκτακτο επίδομα αφορά 212.000 συμπολίτες μας.

Η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, ενώ τόνισε ότι αφορά και τις μονογονεϊκές οικογένειες και ξεκαθάρισε ότι θα χρήματα είναι αφορολόγητα,ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται.

Η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η πρώτη μεγάλη προτεραιότητα είναι η στήριξη της της οικογένειας, και όπως είπε «δεδομένου του δημοσιονομικού πλαισίου κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» και σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί το επίδομα και σε οικογένειες με προστατευόμενα μέλη.

«Διορθώνουμε λάθη και παραλήψεις κάθε ημέρα ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας και του δημοσιονομικού πλαισίου», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος γέννας η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε όσες γυναίκες γέννησαν τον Απρίλιο θα πάρουν τα πρώτα 1000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που δήλωσαν την γέννηση.