Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ο αγώνας συνεχίζεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.. παραλαβή των test ταχείας Διάγνωσης! (φωτο)

Ο αγώνας συνεχίζεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.. παραλαβή των test ταχείας Διάγνωσης! (φωτο)

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας παρέλαβε απο την προυγουμενη εβδομάδα -όπως άλλωστε είχε εξαγγέλει η Διοίκηση απο τις αρχές Απριλη που προμηθευτηκε το μηχανημα-τα πρωτα αντιδραστήρια για ανίχνευση του νέου κορονοϊού covid-19 και πραγματοποιουνται πια ανάλυσεις δειγματων μέσω της μοριακής μεθόδου ανάλυσης PCR. Αυριο δε, γίνεται παραλαβη και 2ης παραγγελιας αντιδραστηρίων.


Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η μοριακή τεχνική ανάλυσης αποτελεί την πιο έγκυρη μέθοδο για τη διάγνωση του νέου κορονοϊού και είναι ευρέως γνωστή ως PCR πραγματικού χρόνου. Επίσης είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος που διαθέτουμε σήμερα για τη διάγνωση του νέου κορονοϊού.
Για την εξέταση γίνεται λήψη ρινικού ή φαρυγγικού επιχρίσματος με στειλεό που μοιάζει με μακριά μπατονέτα Το δείγμα μπαίνει σε κατάλληλο φιαλίδιο και στέλνεται στο εργαστήριο, όπου ελέγχεται για την παρουσία του ιού μέσω της ανίχνευσης του γενετικού υλικού (RNA) του ιού. Αυτό γίνεται με την μέθοδο PCR πραγματικού χρόνου, στην οποία το γενετικό υλικό του ιού πολλαπλασιάζεται (όπως αντίστοιχα γίνεται όταν κάνουμε πολλές φωτοτυπίες) και έτσι μπορεί να ανιχνευθεί στα ειδικά μηχανήματα.


Από τη στιγμή που σε ένα δείγμα ξεκινά η διαδικασία της εξέτασης, απαιτούνται περίπου 2 ώρες για την ολοκλήρωσή της. Μεχρι σήμερα έχουν έχουν ληφθεί και αναλυθεί περιπου 25 δείγματα που αρκετά από αυτά έχουν σταλεί και στο ινστιτουτο παστερ και έχει επιβεβαιωθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Η προμηθεια και λειτουργία της συσκευής PCR θεωρείται ως μια σημαντική κίνηση απο την την πλευρα της Διοικησης, που έγινε με γρήγορα αντανακλαστικά, μιας και εφεξης σε πολυ συντομο χρόνο το ιατρικό προσωπικο θα έχει στην διάθεση του το αποτέλεσμα της αναλυσης χωρίς το υποπτο περιστατικο να παραμενει σε θαλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο για πανω απο 1 24ωρο, μ ότι σημαίνει αυτό από πλευρας ψυχικής ταλαιπωρίας και αγωνίας του ασθενή.

Σημειώνεται δε, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν χρειάστηκε να ξοδέψει χρήματα για την αγορά του αναλυτη μιας και το προμηθευτηκε με συμβαση χρησιδανειου. Τον ίδιο ακριβώς αναλυτη διαθέτει σήμερα ο Ευαγγελισμός, Σωτηρια, Ωνασειο και το Αττικο την άλλη βδομαδα

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρει:

Προηγούμενο άρθροΓνωστά ονόματα της Αθήνας στη λίστα του… ντελίβερι της κοκαΐνης!
Επόμενο άρθροΠρώην δήμαρχος έσπασε την καραντίνα και έκανε το σπίτι του μπουζούκια (βίντεο)