Αρχική Περ. Πελοποννήσου Η ανταπόκριση των Δημάρχων στην πανδημία – Ποιοι παίρνουν τα εύσημα και...

Η ανταπόκριση των Δημάρχων στην πανδημία – Ποιοι παίρνουν τα εύσημα και ποιοι τα θαλάσσωσαν !!!

Και μόνο από τον τίτλο μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν, τους έχουμε παρακολουθήσει τόσο καιρό όλους, τους καταγράψαμε και πάμε ενδεικτικά να δούμε αυτούς που μας εντυπωσίασαν θετικά αλλά και αρνητικά :

Δημήτρης Καμπόσος – Δήμαρχος Αργους Μυκηνών : Υπερέβαλε ακόμη και αυτά που είχαμε στο μυαλό μας για τον Καμπόσο. Ξεκίνησε από πολύ νωρίς τις απολυμάνσεις δημοτικών χώρων και κτιρίων. Αψογη η συνεργασία του με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, φρόντισε ακόμη και με χρήματα από τον μισθό του, να τους επανδρώσει με ειδικές στολές. Καθημερινά στέλνει φαγητά και φρούτα. Εχει αγκαλιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα, ειδική μέριμνα για αδέσποτα, μέριμνα για τα δημοτικά τέλη και κάνει και την διαφορά αφού φέρνει στο Αργος το πλέον γρήγορο τεστ ανίχνευσης του Covid-19.

Βασίλης Νανόπουλος – Δήμαρχος Κορινθίων : Πολύ λίγος για τις περιστάσεις, μία και μοναδική απολύμανση στους δημόσιους χώρους και έκτοτε το κενό. Εκτός από το κάλεσμα στους δημοσιογράφους της Μεγάλη Πέμπτη για να φωτογραφηθεί για τα τρόφιμα που μοίρασε και οι ντουντούκες μέσα στο κέντρο της πόλης φώναζαν τα ονόματα των δικαιούχων. Ούτε ο ίδιος, ούτε κανεί Αντιδήμαρχός του πείραξαν έστω και ένα ευρώ από τα αντιμίσθιά τους παρά το κάλεσμα Μητσοτάκη. Οι υπηρεσίες του πράσινου και της καθαριότητας υπολειτουργούν με αποτέλεσμα η πόλη να είναι πιο βρώμικη και επικίνδυνη για μολύνσεις από ποτέ. Καμία φροντίδα για το Νοσοκομείο, για γιατρούς και νοσηλευτές.

Κώστας Τζιούμης – Δήμαρχος Τρίπολης : Παρότι είναι η πρώτη του θητεία και αυτό που συμβαίνει μοιάζει με βόμβα, ο Κώστας Τζιούμης δείχνει μέχρι τώρα και λόγω της ευαισθησίας που του δίνει η ιδιότητα του γιατρού, όχι μόνο να τα καταφέρνει αλλά να είναι πολύ ψηλά στην προτίμηση του κόσμου από τις κινήσεις του. Με μία αντιπολίτευση που δεν συναργάζεται τις περισσότερες φορές μαζί του ακόμη και στα αυτονόητα, ο Κ.Τζιούμης άρχισε πολύ νωρίς κι αυτός με τις απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, στα δημοτικά τέλη αλλά και στα ενοίκια των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη φροντίδα στους άπορους του Δήμου, με πλήρη μυστικότητα όπως ταιριάζει σε αυτό τον πληθυσμό.

Γιάννης Γεωργόπουλος – Δήμαρχος Ερμιονίδας : Εγινε πολύ γρήγορα γνωστός σε όλη την Ελλάδα λόγω των κρουσμάτων στο ξενοδοχείο με τους μετανάστες στο Κρανίδι. Ψάχνοντας για τον Γιάννη Γεωργόπουλο ανακαλύψαμε ένα μεγάλο έργο στις ημέρες του κορονοιού που αντάξιό του δεν βλέπεις σε μικρούς δήμους. Ειδικά για το θέμα του ξενοδοχείου ο Γ.Γεωργόπουλος είχε ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα τις εκκλήσεις για βοήθεια και την αγωνία του για τον χώρο.

Σπύρος Σταματόπουλος – Δήμαρχος Σικυωνίων : Παλιός στην αντιπολίτευση ο Σπύρος Σπαματόπουλος λειτουργεί πολύ γρήγορα και στις έκτακτες καταστάσεις σε ένα μεγάλο σε έκταση και όχι τόσο σε πληθυσμό Δήμο. Γρήγορα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται απολυμάνσεις σε πόλη και χωριά, φροντίδα στις ευπαθείς ομάδες αλλά και ειδική μέριμνα για δημοτικά τέλη και επαγγελματίες.

Θανάσης Βασιλόπουλος – Δήμαρχος Καλαμάτας : Νέος Δήμαρχος, νέος και σε ηλικία σε σχέση με άλλους Δήμους με γρήγορα αντανακλαστικά όπως φάνηκε στο έκτακτο γεγονός της πανδημίας. Με έναν μεγάλο σε πληθυσμό Δήμο ο Δήμαρχος της πόλης λειτουργεί άψογα με απολυμάνσεις, Στηρίζει την κοινωνία έχοντας στο πλευρό του την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Βασιλόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας - Typos Online

Γιώργος Γκιώνης – Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και Αννίβας Παπακυριάκος, Δήμαρχος Βέλου Βόχας : Λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε για τον Γιώργο Γκιώνη και για τον Αννίβα Παπακυριάκο ,ή καλύτερα μπορείτε να δείτε τι γράψαμε για τον Βασίλη Νανόπουλο, κάτι αντίστοιχα έκανε ή μάλλον δεν έκανε και ο Γκιώνης και ο Παπακυριάκος. Κατώτερος των περιστάσεων και αυτός και οι σύμβουλοί του.


Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους Δήμους οι Δήμαρχοι ακολούθησαν τακτικές σωστές κατά βάση όπως ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος και ο Δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος που αθόρυβα και με σεμνότητα στέκονται δίπλα στους πολίτες τους με ότι αυτοί χρειάζονται. Κοινωνική φροντίδα και απολυμάνσεις δημόσιων χώρων.