Αρχική Ν. Αχαΐας Από την Ιταλία στην Πάτρα, φορώντας νυφικό που έφτιαξε με ελιόπανο!

Από την Ιταλία στην Πάτρα, φορώντας νυφικό που έφτιαξε με ελιόπανο!

Τον έρωτα της ζωής της στην Ελλάδα και την Πάτρα αποφάσισε να ακολουθήσει η Σάρα. Άφησε την Ιταλία και ήρθε στην Ελλάδα όπου παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Τηλέμαχο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν πέντε χρόνια στη Φλωρεντία όπου η Σάρα σπούδαζε και ο σύζυγός της εργαζόταν ως σεφ.

Το 2015 πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Κρήτη ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχουν φτιάξει τη ζωή τους στην Πάτρα. Μάλιστα τον περασμένο Μάιο ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στον Καθολικό Ναό που βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος με τις φωτογραφίες να μαρτυρούν πως ο γάμος τους ήταν παραμυθένιος.

Ένα νυφικό φτιαγμένο από πανί που χρησιμοποιείται στο μάζεμα των ελιών

Χωρίς αμφιβολία τις εντυπώσεις έκλεψε το νυφικό το οποίο η νύφη έφτιαξε μόνη της χρησιμοποιώντας πανί με το οποίο μαζεύουμε ελιές!  Έκανε πράξη τη σκέψη της και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με ένα πράσινό νυφικό το οποίο είχε λευκά λουλούδια. Μάλιστα για να υπάρχει αντίθεση με το χρώμα του νυφικούς της, είχε ζητήσει από τις καλεσμένες να ντυθούν στα λευκά.

Κανείς δε πίστευε ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα νυφικό το οποίο θα ήταν δυνατόν να φορέσει στο γάμο της με τους περισσότερους να βάζουν στοίχημα πώς τελικά θα αναγκαστεί να φορέσει ένα έτοιμο νυφικό

«Επειδή έμενα στην Βόρεια Ιταλία όπου δεν υπάρχουν ελιές, δεν είχα δει ποτέ. Όταν ήρθα στην Ελλάδα πήγα σε αυτές που έχει ο σύζυγος μου για να δω τη διαδικασία του μαζέματος τους. Όταν είδα τα πανιά, μου ήρθε ή ιδέα να φτιάξω με αυτά το νυφικό μου, όταν θα παντρευόμουν. Μου αρέσει το ράψιμο και μάλιστα είχα παρακολουθήσει για κάποιους μήνες μαθήματα σε σχολή» αναφέρει στο thebest.gr.

Το πατρόν του νυφικού δεν της πήρε πολύ χρόνο, παρά μόνο δύο εβδομάδες. Για φτιάξει το νυφικό όμως χρειάστηκαν περίπου τέσσερις μήνες με τις εργασίες να προχωρούν αργά καθώς δεν ήθελε να το δει ο μέλλοντας σύζυγός της, όπως επιτάσσει το έθιμο.

Όπως μας εξήγησε,  κανείς δε πίστευε ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα νυφικό το οποίο θα ήταν δυνατόν να φορέσει στο γάμο της με τους περισσότερους να βάζουν στοίχημα πώς τελικά θα αναγκαστεί να φορέσει ένα έτοιμο νυφικό. 

«Μου άρεσε το αποτέλεσμα. Αν είχα λίγο περισσότερο χρόνο θα ήθελα να έχω προσθέσει λίγα λουλούδια ακόμη» λέει όντας ιδιαίτερα χαρούμενη με τη δημιουργία της που κόστισε ελάχιστα. Κι όταν λέμε ελάχιστα, εννούμε 14 ευρώ. 

Η Σάρα που είναι ιδαίτερα δραστήρια διατηρεί το blog sevendays στο οποίο γράφει για την Πάτρα και την Ναύπακτο που λατρεύει ενώ από εκεί «αλιεύσαμε» και τις φωτογραφίες του γάμου της.

Προηγούμενο άρθροΈκλεψαν 300 κιλά λεμόνια από αγρόκτημα στο Βέλο Κορινθίας!
Επόμενο άρθροH «ζωντανή Kαρυάτιδα» από το Χιλιομόδι Κορινθίας που λατρεύτηκε σε όλη την οικουμένη (εικόνες)