Αρχική Eπικαιρότητα «Πάγωσαν» τα χαμόγελα με τα κρούσματα στις κλινικές – Φόβοι για την...

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα με τα κρούσματα στις κλινικές – Φόβοι για την εξάπλωση του ιού

Τα χαμόγελα αισιοδοξίας «πάγωσαν» μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε μονάδες υγείας, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού. Πάνω που η κυβέρνηση και οι πολίτες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα και την έξοδο από την καραντίνα, σήμανε ο συναγερμός με τα περιστατικά σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι και στην Κασταλία για να δημιουργήσουν αναστάτωση και να προκαλέσουν την «έκρηξη» του Σιωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος προειδοποίησε πως «η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει».

Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωση του ιού, αφού εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, αλλά και στο Περιστέρι στην κλινική «Ταξιάρχαι», από όπου και υπήρξαν οι τρεις νεκροί. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην διαταγή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

powered by Rubicon Project
Ταυτόχρονα, 28 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε κλινική στο Περιστέρι, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Από τα 28 κρούσματα, τα 13 αφορούσαν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα. Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχουν ληφθεί 101 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καθώς ελέγχεται αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορονοϊού ήταν μεγάλη. Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.