Αρχική Eπικαιρότητα Σπύρος Μπιμπίλας: Σάλος με εμπρηστική δήλωση για ιερείς και Θεία Κοινωνία. «Ντροπή...

Σπύρος Μπιμπίλας: Σάλος με εμπρηστική δήλωση για ιερείς και Θεία Κοινωνία. «Ντροπή σου άθεε…»

Ποια η δήλωση του Σπύρου Μπιμπίλα για τη Θεία Κοινωνία που προκάλεσε σάλο;

Το κοινό θρησκευτικό αίσθημα προκάλεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, και μάλιστα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με μια ανάρτησή του στο facebook. Μια ανάρτηση που έγινε αφορμή να διαλυθεί οριστικά η πολύχρονη φιλία του με τη συνάδελφό του Γκέλυ Γαβριήλ.

Ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει δηλώσει άθεος, αναφέρθηκε στην ανάρτησή του στους ιερείς που κοινωνούν στα κρυφά παρά την απαγόρευση που έθεσε η Πολιτεία, ενώ περιέγραψε τη θεία κοινωνία ως υγρό κρασί με ψωμί.

Μου κάνει αλγεινή εντύπωση που διάφοροι ιερείς που πληρώνονται από όλους τους φορολογουμένους (όλους, αλλόθρησκους, άθεους κ.λπ.) προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάθε παράβαση που κάνουν τη δικαιολογούν με ανόητο τρόπο και προσπαθούν επίσης να μας πείσουν ότι το υγρό κρασί με ψωμί, που κατ’ αυτούς είναι ο ζωντανός Θεός, δεν έχει κανέναν κίνδυνο και δεν μπορεί να μεταφερθεί ο ιός μέσω αυτού…

Σέβομαι όλες τις θρησκείες, αλλά όταν εμπαίζουν έτσι τη νοημοσύνη μας, δεν μπορώ παρά να βροντοφωνάξω τη λέξη ντροπή… Από κάτι τέτοιους έγιναν οι πολίτες άθρησκοι κι άνοιξαν τα μυαλά τους έγραψε στη σελίδα του.

Σύμφωνα με γνωστή απογευματινή εφημερίδα, η συγκεκριμένη δημοσίευση, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον ηθοποιό, καθώς προκάλεσε την αντίδραση πολλών πιστών, οι οποίοι, ειδικά τώρα και λόγω των μέτρων με τις κλειστές εκκλησίες, αδυνατούν να λάβουν τη θεία κοινωνία.

Πολλοί δε από αυτούς καταράστηκαν και αναθεμάτισαν τον Σπύρο Μπιμπίλα για όσα έγραψε, ενώ κάποιοι άλλοι τον έκριναν αυστηρά και σχολίασαν αρνητικά το post του. Ανάμεσά τους και η πάλαι ποτέ σeξοβόμβα του ελληνικού κινηματογράφου Γκέλυ Γαβριήλ, η οποία τον κατακεραύνωσε σε ανάρτησή της.

Ντροπή! Ως γνωστόν, Σπύρο, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με έχεις πείσει πως η φιλία μας δεν υπήρχε λόγος να υφίσταται. Με αυτό σου το μήνυμα με πείθεις πως η απόφασή μου ήταν σωστή. Και ναι, έχεις δίκιο… Ντροπή… Μάλλον ντροπή σου να ασχολείσαι με αξίες, τις οποίες, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν γνωρίζεις.

Γνωρίζεις, Σπύρο, τι εστί θεία κοινωνία; Ποια η σημασία της; Ποια η αξία της; Ποια η τροφή που δίνει στο μυαλό και στην ψυχή; Φυσικά, όχι έγραψε η ηθοποιός σε έντονο ύφος και συνέχισε με ακόμα πιο σκληρά λόγια: Μείνε, Σπύρο, στον Γκάντι… Υποστήριξε την αθεΐα σου και άσε μας εμάς, μέρες που είναι, να σηκώσουμε τον δικό μας σταυρό. Εκείνον που πιστεύουμε. Για εκείνον που δακρύζουμε. Γιατί εμείς νιώθουμε την ύπαρξή του! Ντροπή σου, λοιπόν.

Ύστερα από αυτό ακολούθησε μια δεύτερη ανάρτηση από τον Σπύρο Μπιμπίλα, σε πιο ήπιους τόνους αυτή τη φορά, μέσα από την οποία καλούσε όσους τον αναθεματίζουν και τον βρίζουν να σκεφτούν το έργο του στο ΤΑΣΕΗ, ενώ αναφέρθηκε και στην Γκέλυ Γαβριήλ, χωρίς να την ονοματίζει: Ειδικά μια ανάρτηση φίλης μου ηθοποιού σοκάρει. Εγώ εξακολουθώ να τη θεωρώ φίλη καρδιάς από τα νεανικά μας χρόνια έγραψε, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, αφού δέχτηκε τα βέλη της συναδέλφου του Γκέλυς Γαβριήλ (είχε αντιδράσει έντονα με ανάρτησή της στο facebook λέγοντας χαρακτηριστικά «Υποστήριξε την αθεΐα σου και άσε μας εμάς, μέρες που είναι, να σηκώσουμε τον δικό μας σταυρό.

Εκείνον που πιστεύουμε. Για εκείνον που δακρύζουμε. Γιατί εμείς νιώθουμε την ύπαρξή του! Ντροπή σου!»), «κατάφερε» να διχάσει με τη δήλωσή του τον καλλιτεχνικό κόσμο, με ορισμένους να σπεύδουν να τον υπερασπιστούν και άλλους να τάσσονται στο πλευρό της Γαβριήλ!

Η ηθοποιός Άννα Παντζέλη, μεταξύ άλλων, έγραψε «Πόση ντροπή… και χολή. Πραγματικά λυπάμαι για κάποιους που δηλώνουν και χριστιανοί… Θλίψη… Σπύρο, σε αγαπώ», ενώ ο παλιός χορογράφος Τάκης Σαγιώρ που έσπευσε να υπερασπιστεί τον Σπύρο Μπιμπίλα, ανέφερε: «Όποιος θεωρεί ότι δεν κολλάει ο κορωνοϊός από το ψωμί και το κρασί της εκκλησίας, επειδή είναι θείο, να πάει να κοινωνήσει και άμα νοσήσει να μη διανοηθεί να πάει σε νοσοκομείο ζητώντας τη βοήθεια της επιστήμης».

Στη σελίδα της Γκέλυς Γαβριήλ στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Μάρκος Λεζές υπερασπίστηκε την πίστη του στον Θεό και συντάχθηκε με την ανάρτηση της συναδέλφου του. «Γεια σου, ρε Γκέλυ, είμαι υπερήφανος που είμαι φίλος σου, οι νεκροί με τους νεκρούς κι οι ζωντανοί με τους ζωντανούς» ανέφερε, ενώ έκανε σχόλιο και κάτω από το εμπρηστικό post του Μπιμπίλα γράφοντας:

«Ο Θεός τον άθεο τον συγχωρεί, τον αχάριστο δεν συγχωρεί, εύχομαι κάποια στιγμή να κοιτάξεις ψηλά να δεις πόσα σου δίνει. Και να πεις ένα ευχαριστώ… Χριστός ανέστη κι ας μην το πιστεύεις». Ακολούθησε ανάρτηση του Πάνου Σουπιάδη υπέρ της Γαβριήλ: «Σπύρο, ξαναδιάβασε την ανάρτησή σου, είναι Μεγάλη Δευτέρα και είναι Μεγάλη Εβδομάδα (δεν είναι εβδομάδα της ανάρτησης και των λάικ)».

«Σύμμαχοι» της Γκέλυς Γαβριήλ στον «πόλεμο» με τον Μπιμπίλα είναι επίσης η Τέτα Κωνσταντά, η οποία σχολίασε «Μέγα λάθος να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει τη θρησκεία με τη λογική και ακόμα χειρότερα να την κρίνει», αλλά και ο Μιχάλης Ανθης λέγοντας: «Ναι, αν ήταν στο χέρι μου, θα κοινωνούσα. Πειθαρχώ, όμως, γιατί άντε να εξηγήσεις… και γιατί δεν θέλω να προκαλώ την πλειοψηφία, έστω κι αν διαφωνώ».

www.athensgo.gr