Αρχική Ν. Λακωνίας Ζητούν την απομάκρυνση του Αντιδημάρχου Σπάρτης για την σημαία της χούντας στο...

Ζητούν την απομάκρυνση του Αντιδημάρχου Σπάρτης για την σημαία της χούντας στο προφίλ του !!! (φωτο)

«Να τον χαίρεστε κ. Δήμαρχε Σπάρτης»

Όπως όλοι γνωρίζουμε και αν δε γνωρίζουμε θα πρέπει να μάθουμε, η 21η Απριλίου του 1967 ήταν μια από τις χειρότερες μέρες της Ελληνικής ιστορίας, μια μέρα που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, καθώς τότε η ηγεσία των συνταγματαρχών με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, κατέλυσε την δημοκρατία με πραξικόπημα και η μαύρη αυτή περίοδος, κράτησε επτά χρόνια. Ήταν τότε που χάσαμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Ήταν τότε που χάσαμε μέρος της Κύπρου από τους Τούρκους.

Παρόλο που αυτή η μέρα στιγμάτισε τη χώρα με τον χειρότερο τρόπο, υπάρχουν άνθρωποι που νοσταλγούν αυτές τις μέρες και ας μην τις έζησαν. Χαίρονται για το πραξικόπημα και ας μην ξέρουν πώς ήταν. Αλλά το χειρότερο από όλα είναι να λένε «δημοκρατία έχουμε νομίζω και μπορούμε ελευθέρα να εκφράζουμε την γνώμη μας» μια γνώμη που υποστηρίζει την κατάλυση της δημοκρατίας και την απαγόρευση να εκφράζεσαι ελεύθερα!!!

Δυστυχώς υπάρχουν στον τόπο μας, αρκετοί νοσταλγοί της χούντας, όπως υπάρχουν και αρκετοί νοσταλγοί των ναζί, του 12θεου, της επίπεδης γης!!! Σήμερα όλοι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και να λένε ό,τι θέλουν γιατί έχουμε δημοκρατία. Όμως είναι και κάποιοι άνθρωποι, που μπορούν μεν να εκφράζονται όπως θέλουν, αλλά όταν κατέχουν δημοκρατικά εκλεγμένες θέσεις στην κοινωνία, θα πρέπει να προσέχουν πολύ τι γράφουν και τι λένε, διότι έχει άμεσο αντίκτυπο και στην θέση που κατέχουν και στην κοινωνία.

Μια τέτοια περίπτωση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από μεγάλη μερίδα πολιτών του Δήμου Σπάρτης και όχι μόνο, αλλά και από την αντιπολίτευση, είναι μια ανάρτηση στο facebook του Αντιδημάρχου Σπάρτης Δημήτριου Καπονικολού, ο οποίος ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά με υγεία», έχοντας συνοδευτικά στο σχόλιό του, μια φωτογραφία με μια τούρτα που έγραφε 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 και μια σημαία της χούντας.

Μια ανάρτηση που αφαίρεσε μετά από περίπου 24 ώρες προφανώς γιατί του το ζήτησε ο Πέτρος Δούκας, αφού ζητά συγνώμη από τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. αναγράφοντας τα εξής: «θελω να ζητησω συγνωμη απο τον κυριο δημαρχο μας Π. ΔΟΥΚΑ και απο τους δημοτικους συμβουλους μας για μια αναρτηση που ανεβασα και τους στεχαχωρισα ,δημοκρατια εχουμε νομιζω και μπορουμε ελευθερα να εκφραζουμε την γνωμη μας ,αλλα δυστυχως σε μερικους δεν αρεσει ,και παλι συγνωμη με ολο το σεβασμο που εχω».

Μια συγνώμη όμως που όπως φαίνεται για πολλούς δεν φτάνει! Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» Βαγγέλης Βαλιώτης, εμμέσως πλην σαφώς ζητά την απομάκρυνση του κ. Καπονικολού από τη θέση του Αντιδημάρχου Σπάρτης αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 22 Απριλίου, «Αν συμφωνείτε με τον αντιδήμαρχο σας τον αφήνετε να εκπροσωπεί τον Δήμο Σπάρτης και να προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών. Είναι καιρός να πάει σπίτι του».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βαλιώτης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, αναφέρει τα εξής:

Επιτέλους βάλτε φρένο στον Αντιδήμαρχο !!!

21η Απριλίου1967. 53 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα αυτή που στη συνείδηση του λαού μας έχει καταγραφεί σαν αποφράδα.

Να τον χαίρεστε κ. Δήμαρχε Σπάρτης.

Σε μια τέτοια μέρα, όπως η χθεσινή, που οι μνήμες είναι ακόμα νωπές για αυτές τις μαύρες μέρες της ιστορίας είναι απαράδεκτες τέτοιου είδους συμπεριφορές

Αν συμφωνείτε με τον αντιδήμαρχο σας τον αφήνετε να εκπροσωπεί τον Δήμο Σπάρτης και να προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών.

Δεν μας προκαλεί ωστόσο εντύπωση κ. Δούκα μια και στο παρελθόν ανεχθήκατε φασιστικές – ρατσιστικές δράσεις του Αντιδήμαρχου, τώρα εμφανίζεται στα social media να γιορτάζει την απριλιανή χούντα.

κ. Δήμαρχε η σιωπή και η απραξία δεν είναι πολιτική πράξη, μάλλον με συμφωνία μοιάζει.

Είναι καιρός να πάει σπίτι του

Γιατί:

Τέτοιες μέρες, το 1967 η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε ¨γύψο¨, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.

Για να επιβληθούν χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία, διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες.

Οι διώξεις, οι φυλακές, οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες δεν κατάφεραν να πνίξουν τη δίψα του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία και ελευθερία.

Η αντίσταση του λαού μας δίδαξε ότι τις καλύτερες λύσεις στις μεγαλύτερες δυσκολίες, τις δίνει ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Σήμερα μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά. Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αναμένουμε την αντίδρασή σας!!!

Ο επικεφαλής της Παράταξης
Βαγγέλης Βαλιώτης

www.apela.gr

Προηγούμενο άρθροΚαραντίνα και… “κάψιμο” στα videogames – Πωλήσεις ρεκόρ τον Μάρτιο!
Επόμενο άρθροΩράριο σούπερ μάρκετ: Αλλάζει από το Σάββατο 25/04