Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει ο ανιψιός του 35χρονου που πέθανε από κορονοϊό: Πώς είσαι θείε;...

Συγκλονίζει ο ανιψιός του 35χρονου που πέθανε από κορονοϊό: Πώς είσαι θείε; – Δεν είμαι καλά

Ξεχειλίζει η συγκίνηση στη συνέντευξη στην εκπομπή Live News του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο, του ανιψιού του 35χρονου ξυλουργού που “έσβησε” από τον κορονοϊό χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα.

Τα λόγια του ανιψιού βγαίνουν με δυσκολία. Ανέλαβε το δύσκολο έργο να πάει την Τετάρτη (22.04.2020) στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” και να πάρει, σαν στενός συγγενής, τα υπάρχοντα του θείου του, που υπέκυψε από τον Covid – 19.

Φέρνοντας στο μυαλό του έναν από τους τελευταίους διαλόγους με τον 35χρονο, ο ανιψιός Χασάν Κατιρτζής αποκαλύπτει πως στην ερώτηση που είχε κάνει στον θείο του πώς αισθάνεται, εκείνος απάντησε ότι δεν είναι καλά!

Ο ανιψιός του 35χρονου περιέγραψε την πορεία που είχε ο θείος του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, καθώς και το γεγονός πως άλλαξε νοσοκομείο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, ενώ, όπως του είπε ο θείος του, δεν είχε σταθερό γιατρό που παρακολουθούσε την πορεία του. “Μου είπε ότι δεν έχει κάποιον σταθερό γιατρό”.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News για τον άτυχο 35χρονο:

Καταγγελίες από τους συγγενείς του 35χρονου
Από το πρωί της Τετάρτης (22.04.2020) συγγενείς του άτυχου άνδρα προχώρησαν σε καταγγελίες, τόσο για τις οδηγίες που τους δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ, όσο και για την αντιμετώπιση των γιατρών.

Όπως αναφέρει ο θείος του 35χρονου, ο ανιψιός του επί τρεις μέρες ψηνόταν στον πυρετό και του έλεγαν να παραμείνει σπίτι. Επίσης, οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι δεν έχει γίνει τεστ σε κανέναν από το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ τους είπαν μόνο από τον ΕΟΔΥ να μείνουν 14 μέρες στο σπίτι τους.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, που αρνείται να δεχτεί τον ξαφνικό χαμό του.

Συγκλονισμένη παραμένει και η γιατρός του 35χρονου, η οποία περιγράφει τον αγώνα που έδωσαν στην εντατική.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο 35χρονος ξυλουργός ήταν υγιέστατος, ενώ τα δύο πρώτα τεστ για τον κορονοϊό στα οποία είχε υποβληθεί, είχαν βγει αρνητικά.

Σύμφωνα με την γιατρό του, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή, αντιμετωπίστηκε ως κρούσμα κορονοϊού, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο 35χρονος ήταν πατέρας ενός κοριτσιού μόλις 18 μηνών και μέχρι την τελευταία στιγμή, έκανε σχέδια με την οικογένειά του.

Την Τετάρτη (22.04.2020), εξειδικευμένα συνεργεία του δήμου Νεάπολης – Συκεών, προχώρησαν σε απολυμάνσεις στη γειτονιά όπου έμενε ο 35χρονος ξυλουργός.

Η κυρία Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλώντας στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, προσπάθησε να δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με το θάνατο του 35χρονου ξυλουργού που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

“Ο Covid – 19 είναι μια ασθένεια που δεν σέβεται καμία ηλικία. Μπορεί τα περιστατικά σε νέες ηλικίες να είναι λίγα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσβάλει νεαρούς ασθενείς”, ανέφερε σχετικά.

“Όλοι οι συνάδελφοι στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε ο ασθενής, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα του. Η ραγδαιότητα αυτή υπάρχει και δεν σέβεται ούτε ηλικία, ούτε τίποτα. Έχουμε να κάνουμε με μία ασθένεια που μπορεί να εξελιχθεί έτσι ανά πάσα στιγμή. Όσα δίνουμε αυτή την στιγμή ως θεραπεία δεν είναι ενδεδειγμένα με σφραγίδα. Κάνουμε δοκιμές”.

Αναφορικά με την αξιοπιστία των τεστ, τόνισε πως “στην ιατρική πέρα από τη βιοψία όλα τα τεστ έχουν κάποια μειονεκτήματα”.