Αρχική Eπικαιρότητα Μεταφέρουν δύο βρέφη από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι σε νοσοκομείο της...

Μεταφέρουν δύο βρέφη από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι σε νοσοκομείο της Αθήνας

Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρονται αυτή την ώρα δύο βρέφη από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ,  για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά σε νοσοκομείο της Αθήνας γίνεται έπειτα από αίτημα του πατέρα τους. Τα δύο βρέφη δεν νοσούν από τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή επικρατεί μεγάλη αγωνία για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν σε 177 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου, οι οποίοι είχαν επαφές με τους αλλοδαπούς που διαμένουν στη δομή, εργαζομένους σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικούς.

Μιλώντας νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαραδλιάς, ενημέρωσε αναλυτικά για την έκταση της διασποράς του ιού, μετά την αυτοψία του στην περιοχή. «Αντιμετωπίζουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση στο Κρανίδι. Αυτή τη στιγμή επιστρέψαμε με 177 δείγματα» περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς, τα οποία υφίστανται αυτήν την ώρα επεξεργασία σε ειδικά εργαστήρια. Πρόκειται για 177 δυνητικές επαφές υψηλές ή μη φιλοξενούμενων στη δομή «και θα αξιολογήσουμε, θα σταθμίσουμε και θα προτεραιοποιήσουμε τα μέτρα» ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός.

Μεταφορά δύο παιδιών

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν σπίτι, για να διαφυλάξουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σε στενή συνεργασία με τα υπουργεία υγείας και μετανάστευσης εξετάζονται όλα τα δεδομένα, αφού «είναι μια δυναμική κατάσταση» περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι «τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως 27 Απριλίου και δεν λήγουν την Τρίτη 28 Απριλίου», αφού επίκειται «σταδιακή άρση» τους ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ή να πατάμε φρένο» ή να προχωράμε στη λήψη νέων μέτρων εξήγησε ο ίδιος, με «οδηγό μας αποκλειστικά την προστασία της ζωής των πολιτών».

Στον αντίποδα, «αυτό που διδάσκει η εμπειρία από το Κρανίδι είναι τόσο μεταδοτικός είναι ο ιός» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ενίσχυσης του ιού εκ νέου. Ήδη, «η κυβέρνηση μεθοδικά και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» το οποίο θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, ενώ θα υπάρχει «έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σε κάθε βήμα».

Προηγούμενο άρθροΚρανίδι: Δυο παιδιά από τη δομή μεταφέρονται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΓιώργος Μπέζος: “Το ότι ζω σήμερα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον Θεό!”