Αρχική Eπικαιρότητα Οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες που θα χτυπήσει το κουδούνι τα σχολεία!

Οι δύο πιθανότερες ημερομηνίες που θα χτυπήσει το κουδούνι τα σχολεία!

Tο σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς και πότε θα ανοίξουν πάλι τα σχολεία αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.
«Είναι το θέμα που τους προβληματίζει περισσότερα από όλα στην κυβέρνηση, μπορώ να πω και ότι τους διχάζει» τόνισε η Κ. Μακρή.
Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, ο ειδικός λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας εισηγείται να ανοίξουν τα σχολεία και φαίνεται να το ακούει ο πρωθυπουργός.
Από την άλλη πλευρά Β. Κικίλιας, Ν. Κεραμέως και ο Η. Μόσιαλος -που είναι στην επιτροπή – είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί.
Η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star πρόσθεσε ότι το επιχείρημα του κ. Τσιόδρα για να ανοίξουν είναι πως τουλάχιστον τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν ανοσία στον ιό, ενώ και η οικονομία θα βοηθηθεί γιατί οι γονείς θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Όσοι διαφωνούν λένε ότι αυτό δε γίνεται γιατί:
1.Σε χιλιάδες σπίτια τα παιδιά ζουν μαζί με τη γιαγιά και τον παππού, και δεν μπορείς τώρα να τους πεις να πάνε στο χωριό, αν υπάρχει χωριό…

  1. Επίσης πολλοί γονείς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν πρέπει να νοσήσουν.
  2. Κάποιοι άλλοι γονείς θα φοβηθούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Γιατί όσο ελαφριά κι αν νοσούν οι ανήλικοι, κανείς δε θέλει το παιδί του να νοσήσει από κορωνοϊό.
    Η Κ. Μακρή κατέληξε σχετικά με το ρεπορτάζ της: «Έχουν κάνει 3 – 4 φορές αυτή τη συζήτηση και δεν έχουν καταλήξει. Πάντως ο πρωθυπουργός μέχρι τώρα ακούει τον Σωτήρη Τσιόδρα, οπότε κρατήστε δύο ημερομηνίες: 18η και 25η Μάϊου θα χτυπήσει το κουδούνι για όλα τα παιδιά».
Προηγούμενο άρθροΠροβληματισμό γεννούν οι εφαρμογές «παρακολούθησης» για τον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΑκούστε το νέο hit- ακι για τον Τσιόδρα!