Αρχική Ν. Αργολίδος Ν.Χαρδαλιάς : Σε καραντίνα επίσημα από σήμερα η περιοχή του Κρανιδίου και...

Ν.Χαρδαλιάς : Σε καραντίνα επίσημα από σήμερα η περιοχή του Κρανιδίου και για 14 ημέρες

Και τα 150 θετικά κρούσματα κορονοϊού στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι είναι ασυμπτωματικά, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη υπό τον ίδιο στο δημαρχείο της περιοχής όπου αποφασίστηκε να μπει σε καραντίνα η περιοχή του Κρανιδίου και να απαγορευθεί η κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

 Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και  κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει, Το κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν για τις επόμενες 14 ημέρες.

Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο δυο κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους.

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

“Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή Είναι όλα υπό έλεγχο η κατάσταση  Έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα τα μέτρα που αποφασίσαμε. Και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. Δεν είχαμε διασπορά στην κοινότητα. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο”, πρόσθεσε ο κ.Χαρδαλιάς.

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Γλυκοφρύδης αντικαθιστά την Κ.Κόντη στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων
Επόμενο άρθροΑναχωρούν από την Μυτιλήνη προς την ενδοχώρα 1.500 μετανάστες λόγω κορωνοϊού