Αρχική Ν. Κορινθίας Πως μοιράστηκε το ‘Αγιο Φως στην Κόρινθο – ‘Αγια Αποστολή μέσα σε...

Πως μοιράστηκε το ‘Αγιο Φως στην Κόρινθο – ‘Αγια Αποστολή μέσα σε λίγη ώρα !!!

Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να σου γεμίσει την ψυχή με συναισθήματα με μία τόσο δα μικρή κίνηση, με ένα τηλεφώνημα στις 11.30 την νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου που έλεγε :

” Κατέβα σε 3 λεπτά στην πόρτα σου με την λαμπάδα σου, φέραμε το Αγιο Φως στην γειτονιά σου και φρόντισε να μοιραστεί ”

Είναι η στιγμή που γρήγορα αλλάζεις διάθεση, φεύγεις από την τηλεόραση μπροστά που παρακολουθείς την Λειτουργία της Ανάστασης από τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Σηκώνεσαι, φωνάζεις από χαρά να σε ακούσουν όλοι :

“Ηρθε το Αγιο Φως, ήρθε στην πόρτα μας ο Χριστός, παιδιά φέρτε γρήγορα τις λαμπάδες σας, ήρθε το Φως να φωτίσει το σπιτικό μας ”

Μέσα στην τόση χαρά ξεχνάς τα πάντα, πόρτες ανοιχτές, δεν προλαβαίνεις καν να βάλεις παπούτσια, για να είσαι στην ώρα σου, έχουν σε πολλές γειτονιές να πάνε σκέφτεσαι.

Κατεβαίνοντας βλέπεις ήδη κόσμο στα μπαλκόνια και τις αυλές, ενημερώνεις να βγάλουν έξω κεριά για να πάρουν το Αγιο Φως στο σπίτι τους. Στην ώρα τους όπως σου είπαν, σε τρία λεπτά βλέπεις το αυτοκίνητο να στρίβει, σταματάει ακριβώς μπροστά σου. Δεν σε νοιάζει εκείνη την στιγμή να μάθεις πως και τι (η δημοσιογραφία χάνεται μπροστά σε αυτό το θέαμα). Ανάβεις την λαμπάδα σου, λες δυο βιαστικές ευχές και το μοιράζεις γιατί η αποστολή αυτού του αυτοκινήτου και άλλων που έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα δεν είχε ολοκληρωθεί.

Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ έπρεπε να φτάσει σε όλα τα σπίτια και έφτασε……!!!!!

Σ.Μπαλή