Αρχική Ν. Αργολίδος Νεκρή 39χρονη πρόσφυγας στην Αργολίδα

Νεκρή 39χρονη πρόσφυγας στην Αργολίδα

Τη νύχτα του Μ. Σαββάτου 18 Απριλίου πέθανε αιφνίδια μία γυναίκα από τους μετανάστες που διαμένουν στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στην Ερμιονίδα Αργολίδας.

Ήταν 39 ετών και καταγόταν από το Κογκό, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας.

“Η σορός της θα μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή σε νεκροτομείο,οπότε και θα γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου της.

Θα πρέπει, επίσης, να σας ενημερώσω ότι, μέχρι τώρα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση σε θέματα και προβλήματα που αναδείξαμε στις 3 και 7 Απριλίου 2020 με δύο έγγραφά μας προς όλες τις αρμόδιες Αρχές. Αυτά τα έγγραφα έχουν δημοσιοποιηθεί.

Καμια σχεδόν, ανταπόκριση δεν υπήρξε ούτε 10 μέρες αργότερα όταν προέκυψε το θέμα της ύπαρξης δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Δήμο μας, εκ των οποίων το ένα είχε εργασιακή σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο.

Εξακολουθούν να μην ενημερώνουν τη Δημοτική Αρχή οι υπεύθυνοι, αλλά και να μην προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος.

Εξαίρεση αποτελεί η Διοικήτρια του Γ. Ν Άργους, η οποία φροντίζει κάθε φορά που συμβαίνει κάτι να ενημερώνει τη Δημοτική Αρχή. Καμία επίσημη ενημέρωση, επίσης, δεν έχει και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Από πλευράς μας θα ζητήσουμε και πάλι, εντός της ημέρας, άμεσες ενέργειες από ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία, καθόσον, πέρα των μεταναστών, πέραν του συνόλου των δημοτών μας, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου. Με αυτούς, τουλάχιστον, κατά προτεραιότητα θα έπρεπε, εδώ και τρεις μέρες, να είχε ασχοληθεί ο ΕΟΔΥ” τονισε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr