Αρχική Ν. Κορινθίας Θείος 14χρονου από Γερμανία : Δεν μας άφησαν να έρθουμε στην κηδεία...

Θείος 14χρονου από Γερμανία : Δεν μας άφησαν να έρθουμε στην κηδεία του παιδιού λες και αφορούσε παππού 100 χρονών

Η μέρα σήμερα για ολόκληρο τον νομό είναι παγωμένη, όπως αρμόζει στην Μεγάλη Παρασκευή αλλά και για τον αιφνίδιο και άδικο χαμό ενός 14χρονου αγοριού. Η φόρτιση περίεργη και η σκέψη μας πάνω σε εκείνους τους γονείς που περπατούν πια στον δικό τους Γολγοθά.

Ωρα 21.30 περίπου και γυρίζω στο σπίτι. Στο πάρκινγκ χτυπάει το κινητό μου και βλέπω κλήση από Γερμανία. Το σηκώνω με την σιγουριά ότι κάποιος κάνει λάθος.

Δεν ήταν όμως λάθος, ήταν ο θείος του Βαγγέλη, Με πήρε χωρίς να με ξέρει, να μου καταγγείλει την άδικη συμπεριφορά της Ελληνικής κυβέρνησης στην επιθυμία της αδερφής της μαμάς του αγοριού να παραβρεθούν στην κηδεία. Οι διαδικασίες από τους ίδιους πολύ γρήγορες. Πήραν άδεια από την Ελληνική Πρεσβεία στην Γερμανία και έκλεισαν τα εισιτήριά τους να ταξιδέψουν για Ελλάδα σήμερα το πρωί. Διένυσαν μία μεγάλη απόσταση δύο ωρών περίπου από την πόλη που κατοικούν μέχρι το αεροδρόμιο και εκεί ξεκινά το μαρτύριο μέσα στον πόνο τους και την αγωνία τους να βρεθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν κοντά στους ανθρώπους τους.

Ενώ επαναλαμβάνω η Ελληνική Πρεσβεία έχει δώσει την συγκατάθεσή της για αυτό το ταξίδι, στο αεροδρόμιο τους ανακοινώνουν πως η Ελληνική κυβέρνηση τοποθετήθηκε πως “Δεν μπορούν να ταξιδέψουν για μια κηδεία.

Για μια κηδεία; μου λέει με τρεμάμενη φωνή ο θείος του Βαγγέλη….

” Για ποια κηδεία; Για την κηδεία ενός παππού 100 χρονών; Δεν μας αφήνουν να αποχαιρετήσουμε το αγγελούδι μας; Το ανήψι μας; Το παιδί μας; Δεν μας αφήνουν να αγκαλιάσουμε και να συμπαρασταθούμε στα αδέρφια μας;

Στο ίδιο αεροπλάνο που ήταν να ταξιδέψουν οι θείοι του Βαγγέλη, ταξίδεψαν και άλλοι 100 Ελληνες που επαναπατρίστηκαν σήμερα.

Σας υποσχέθηκα ότι θα γράψω ακριβώς, κάθε λέξη από όσα μου είπατε γιατί μου προκαλέσατε κι εμένα οργή. Οργή και πόνο, μέσα από μία τηλεφωνική γραμμή σας αισθάνθηκα τόσο κοντά. Εκεί ακριβώς που θα θέλατε να είστε αυτή την στιγμή.

Κοντά στους γονείς του Βαγγέλη και την αδερφούλα του !!!

Καλό κουράγιο σε όλους σας !!!

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας !! Προσευχόμαστε όλοι μας για τον Βαγγέλη και την οικογένεια !!

Σ.Μπαλή