Αρχική Ν. Κορινθίας Σήμερα δεν μας νοιάζει αν θα φάμε κύριοι, σήμερα θρηνούμε ….!!!

Σήμερα δεν μας νοιάζει αν θα φάμε κύριοι, σήμερα θρηνούμε ….!!!

Παλέψαμε οι Ελληνες, ένας λαός που στο σπίτι του δεν κάθεται έυκολα, του γλεντιού, της διασκέδασης, της παρέας. Κι όμως ακολουθήσαμε ότι μας είπαν για το καλό μας, για την μη διασπορά του ιού στην Ελλάδα. Για να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες, για να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία μας. Γιατί αυτό αυτό είμαστε οι Ελληνες. Του φιλότιμου, της προσφοράς.

Σήμερα όμως…..

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ίσως θα έπρεπε να γίνουν αλλιώς τα πράγματα. Σήμερα κύριε Τσιόδρα και κύριε Χαρδαλιά δεν μας νοιάζει αν θα φάμε, σήμερα είναι η μεγαλύτερη νηστεία της Χριστιανοσύνης. Σήμερα δεν τρώμε, δεν μας νοιάζει που είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, σήμερα τα μάτια μας είναι ψηλά. Σήμερα θρηνούμε, σήμερα θέλουμε να πάμε κοντά στους αγαπημένους μας, να τους αισθανθούμε κοντά μας, να ανάψουμε το καντηλάκι τους, να τους πάμε το στεφάνι τους. Να κλάψουμε, να πονέσουμε για τον Χριστό και για τους ανθρώπους μας που έφυγαν. Ναι, μας είπατε ότι μας βλέπουν και μας θέλουν υγιείς, ναι μπορεί να έχετε και δίκιο, αλλά η μέρα αυτή δεν θα περάσει ποτέ.

Σήμερα έπρεπε να μας αφήσετε να μπούμε με τάξη στα νεκροταφεία και να μην μας αφήσετε να μπούμε στα σούπερ μάρκετ. Ισως θα έπρεπε να κάνετε κάτι και για εμάς, που σήμερα πονάμε όσο ποτέ…..

Σ.Μπαλή