Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει γιατρός στην ΜΕΘ του ΣΩΤΗΡΙΑ : “Παππού, παππού προσπάθησε να μου...

Συγκλονίζει γιατρός στην ΜΕΘ του ΣΩΤΗΡΙΑ : “Παππού, παππού προσπάθησε να μου σφίξεις δυνατά το χέρι …!!! ” (video)

Συγκίνηση στη μάχη ενάντια στην πανδημία

«Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι;», λέει μια γιατρός του νοσοκομείου Σωτηρία σε έναν ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στην Εντατική, δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό. Μάτια γεμάτα ένταση, κρυμμένα πίσω από μάσκες, με τους γιατρούς να λένε «σφίξε μου το χέρι» στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως καταγράφεται στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Alpha. «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Προσπάθησε, προσπάθησε», συνεχίζει η γιατρός απευθυνόμενη στον ηλικιωμένο.

Γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν συνεχώς στους ασθενείς, καθώς ελέγχουν τους αναπνευστήρες. Μιλούν ακόμη και σε εκείνους που δεν μπορούν να απαντήσουν. Η αγωνία τους, μάλιστα, αποτυπώνεται στον τρόπο που κινούνται. Είναι μία ακόμη μέρα μάχης σε Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου Σωτηρία. «Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας», λέει στην κάμερα του Alpha η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας.

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος, που μιλά στην κάμερα, νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου. «Οταν βγήκα και μου είπαν ότι είμαι καλά ήταν η πιο συγκινητική στιγμή στη ζωή μου», αναφέρει ο ίδιος. Σύμφωνα με την κυρία Κουτσούκου, μια οικογένεια ζήτησε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου – καθώς ο συγγενής τους φαίνεται πως δεν θα καταφέρει να νικήσει τον κορονοϊό – να ανοίξουν το παράθυρο στο δωμάτιό του και να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα. Οι μαχητές όμως του νοσοκομείου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αγνοώντας τα συνεχή ωράρια, παραμένουν εκεί, στο πόστο τους, με σκοπό να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν…